Woensdag, 14 Januari 2009

Gsiteren hebben we tevergeefs uitgekeken naar de voorspelde regen of sneeuwval. Die is er dus niet gekomen. Terwijl het op andere plaatsen in Belgie veel heeft geregend!

Mooi te zien op de buienradar was een langgerekte buienzone die van zuid naar noord over Frankrijk, Belgie en Nederland trok, maar rakelings ten westen van de Oostkantons bleef.

Gevolg: positieve temperaturen bij ons, wisselend bewolkt en regelmatig nog wat zon, en droog. Vannacht is het dan nevelig geworden, en die nevel kan plaatselijk aanvriezen op de grond omdat die nog altijd bevroren is.

De temperaturen aan de grond: afgelopen nacht ik nog -7° C gemeten, en nu liggen ze al rond de -2° C aan de grond en 0° C onder thermometerhut. De dooi zet dus toch door. De 4 cm sneeuw die er nu nog liggen in Wirtzfeld zullen nu wel snel weg zijn. Ook de wind is behoorlijk aangewakkerd.

Dienst voor Toerisme meldt dat vanaf vandaag alle ski centra in de Osotkantons gesloten zijn, tot nader order.

De weersverwachting:
Deze ochtend kan er in het uiterste oosten nog tijdelijk wat lichte neerslag vallen die plaatselijk aanvriest. Elders is het op een spatje motregen na droog maar grijs met lage wolken, nevel en op vele plaatsten mistbanken die hardnekkig kunnen blijven hangen. In het noordwesten van het land en op de Ardense hoogten zijn er mogelijk enkele opklaringen. Maxima van 2 tot 4 graden in de Ardennen en 5 of 6 graden elders. Deze avond en nacht verandert er weinig. De mist kan opnieuw aanvriezen. Minima van -3 tot +2 graden.

De VRT heeft sinds gisteren een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

  1. Beste Hubert,
    Ik verblijf dit weekend in ovifat met gans mijn familie, winter of regen outfit meebrengen?
    Met dank
    Erik Debing

    Erik, ik zou in ieder geval winter outfit meebrengen! Er is dikke kans dat in het weekend opnieuw wat sneeuw zou vallen. Hoe dik die zal zijn kan ik natuurlijk niet zeggen. En als die sneeuw dan toch niet komt, ook voor regenjas en regenlaarzen zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.