Vrijdag, 16 Januari 2009

Gisteren was er wat minder wind, maar vanmorgen is die terug opgestoken. En het was ook bitter koud vanochtend. Op de grond deze ochtend -15° C gemeten, en om 8 uur was het nog altijd -5° C onder thermometerhut. Die door de wind dus een stuk frisser aanvoelt.

Door de lage temperaturen (ook overdag) is de onderste sneeuwlaag (of moeten we daar dan toch van een ijslaag spreken?) niet verder gesmolten, er ligt nog altijd 2-3 cm, maar op de velden is het dus geen gesloten sneeuwdek meer.

Door de vrieskou deze ochtend worden de bomen langzamerhand met witte rijm bedekt vanwege de aanvriezende nevel die uit de dalen opstijgt.

Ik had eerder deze week een probleem met de aandrijving van mijn sneeuwfrees, de aandrijfketting was gebroken. Gelukkig kon ik bij een motorzaak een passende kettingschakel op de kop tikken, en met een beetje kunst- en vliegwerk kreeg ik de ketting er weer opgezet. Zodat die sneeuwfrees opnieuw kan gebruikt worden als de beloofde sneeuw dit weekend en volgende week inderdaad gaat afkomen. Immers, gisteren maakte ik al hier op de website gewag van Karel’s sneeuw prognoses die er van uitgaan dat we volgende week opnieuw tussen 10 en 20 cm sneeuw mogen verwachten.

De weersverwachting:
Vandaag is het eerst nog droog met opklaringen en hoge wolkensluiers. In Belgische Lotharingen kan er ook lage bewolking hangen. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe vanuit het westen en plaatselijk kan er wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 4 graden in Vlaanderen. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidzuidoost. Vanavond en vannacht wordt het overal zwaarbewolkt tot betrokken. Er zijn droge momenten maar soms kan er wat lichte regen of motregen vallen die in de Ardennen kan aanvriezen.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.