Zaterdag, 17 en Zondag 18 Januari 2009

Update Zondagochtend: de temperaturen zijn ook afgelopen vannacht positief gebleven en er is deze nacht ca 3.5 liter regen gevallen. De resterende sneeuw is helemaal verdwenen en er zit deze ochtend hoogstens af en toe een beetje natte sneeuw tussen de regen die nog altijd valt.

Om kwart voor negen is het dan opnieuw beginnen te sneeuwen…

Natte sneeuw, dus het blijft niet echt liggen…

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met nog flink wat regen en wind. Later vanuit het westen een wisselende bewolking met buien, mogelijk met een donderslag.

De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden. Vanochtend nog rukwinden van 70 tot 80 km/u, later afnemend tot 55 km/u.

Volgende nacht wordt het iets rustiger met eerst nog opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het zuidwesten, en maandagochtend regent het reeds langs de Franse grens. De minima liggen tussen 0 en 4 graden.

Zaterdag:

Een stuk warmer vannacht! Op de grond deze ochtend -4° C gemeten, en om 8 uur was het 0° C onder thermometerhut.

Toch is zaterdagochtend het grootste deel van de velden nog met een ca 2-3 cm dikke sneeuw/ijslaag bedekt.

En door de geringe regen (0,6 liter) die er deze ochtend is gevallen ligt er op de bevroren ondergrond een dun laagje ijs… plaatselijk is het dus SPIEGELGLAD!


De weersverwachting:
Vanochtend bereikt een regenzone het westen van het land en trekt vervolgens oostwaarts. Het is meestal zwaarbewolkt met tijdelijk regen. Vanuit het westen wordt het later droger met geleidelijk opklaringen. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig, uit zuid tot zuidwest. Rukwinden tot 65 km/u. Volgende nacht gaat het flink regenen vanuit het westen. Minima tussen 2 en 6 graden. De wind waait eerst vrij krachtig, later krachtig en aan zee zeer krachtig. Rukwinden tot 90 km/u.

En Karel Holvoet stuurde nog deze mededeling:

Zeer korte weerschets: sneeuwgrens rond de 900m dit weekend. Volgende week stijgend, om dan naar het weekend uit te komen op 700m, maar dat laatste wordt nog aangepast.. Niet zo goed dus!
groeten,Karel

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

  1. Goeie morgen Wirtzfelder,

    Het ziet er allemaal weer mooi wit uit in Wirtzfeld, ben net ook gaan kijken op Eifelwetter en in Mützenich ligt er al een mooi sneeuwlaagje. Hier in Landen is er rond 06.00 uur een stevige regenbui gevallen bij 6,1°. Nu is 5° lichte opklaringen en een stevige wind. Donderdag heb ik mijn eerste 65 km gefietst bij een stralende zon.
    Nog een prettige dag gewenst aan iedereen,
    Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.