Maandag, 19 Januari 2009

De temperaturen zijn net iets te hoog om de neerslag van gisteren en vannacht in echte sneeuw te veranderen. We hadden gisteren regelmatig een bui van sneeuw en/of natte sneeuw, en het landschap was tijdelijk ook opnieuw kompleet wit, maar later in de middag ging de neerslag opnieuw over in regen/natte sneeuw.

Doordat de grond wel nog bevroren is, kreeg je een centimetersdikke, op gelei lijkende laag, die er op het eerste zicht niet alleen nat uitzag, maar ook nog glad was. Niet aangenaam om te lopen of te rijden. Ik ben dus ook maar beter binnen gebleven na verschillende valpartijen deze winter. (Hoor mij eens, ik lijk wel een oud mannetje…)

De hoeveelheid neerslag was anders goed geweest voor zo’n 12 cm sneeuw, maar het heeft dus niet mogen zijn…

Vandaag blijft de wind ook nog stevig waaien, of misschien nog een stukje harder. Lijkt dus voorlopig even meer op herfstweer, maar in ieder geval wordt het vanaf morgen of overmorgen alweer een stuk rustiger en droger.

De weersverwachting:
Vandaag wordt het opnieuw winderig met een regenzone die deze voormiddag over het land trekt. Daarna komen er enkele opklaringen maar ook enkele intense buien. Het wordt zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige en aan zee soms een zeer krachtige zuidzuidoostenwind die snel ruimt naar het zuidwesten. De rukwinden reiken tot 80 à 90 km/u. Vanavond en vannacht vallen er eerst nog een paar lokale buien. Daarna wordt het droger met breder wordende opklaringen. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af. Minima rond 1 graad.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

 1. Hubert,

  (Hoor mij eens, ik lijk wel een oud mannetje…) … wat had je nu gedacht!!!
  hahaha!
  18 blijven we uiteraard niet …
  Die valpartijen zijn natuurlijk niet zo plezant en voor ’t zelfde geld breek je iets of heb je nog jaren letsel van zo’n onnozel incidentje … Het is inderdaad soms toch gevaarlijk glad he!
  Wij hebben toch een zak strozout in huis (Atzerath), want wij kunnen zelfs met de auto nog niet naar de straat (schuin naar beneden met een haakse bocht). Stel je voor dat we dat op een maandagavond aan de hand hebben, wij moeten dinsdags gaan werken …
  ’t Zou wel eens leuk zijn. Wegens onvoorziene omstandigheden naar je werk moeten bellen dat we er niet geraken … hahaha! Maar of zij er mee lachen …

  Ik wil via deze weg Fons bedanken voor zijn reactie van gisteren, zo vonden wij de website Eifelwetter, die onbekend was voor onze Ron. Dus van onze Ron moet ik je daarvoor bedanken.

  groetjes nog en een deugddoend natte maandag gewenst,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.