Dinsdag, 20 Januari 2009

Gisteren regelmatig een regenbui gezien, en ook de wind heeft stevig gewaaid, maar niet zo sterk als ik eerst gedacht had. Vanaf vandaag wordt het rustiger, maar relatief hoge temperaturen, terwijl sneeuwkansen pas later deze week weer zullen opduiken.

Ik heb ondertussen nog wat stookolie besteld, want de prijzen zijn een stuk lager geworden sinds ik de laatste keer (april verleden jaar) had besteld. De levertijden van de stookolie bedragen op het ogenblik 8 à 10 dagen, dus ik schijn niet de enige te zijn die probeert de verwarmingskosten een beetje omlaag te halen… Ik heb wel nog zo’n 3300 liter in voorraad, maar dat is dus de dure. Door er nu iets meer dan 2000 liter goedkopere bij te doen, haal ik de gemiddelde prijs per liter van mijn voorraad weer wat meer omlaag…

Vandaag wordt geschiedenis geschreven: rond 18.00 uur onze tijd wordt de verkozen president Barack Hussein Obama veredigd als 44ste president van de USA. Men kan voor of tegen zijn ideeën zijn, maar hij zal in ieder geval een verandering teweeg brengen in de politiek van de VS die veel jonge mensen in de VS zal inspireren. In hoeverre het buitenland zich door hem zal laten inspireren is af te wachten, maar ik wens hem alvast heel veel succes toe!

De weersverwachting:
Vandaag is het meestal droog met wolken en opklaringen. Het wordt frisser met maxima tussen 2 graden in de Ardennen en 5 graden elders. Er waait een matige zuid- tot zuidwestenwind. Vanavond en vannacht wisselen wolken en opklaringen af en het blijft meestal droog, op een lokale bui in het westen na. De minima schommelen tussen 3 graden aan zee en -1 graad in de Ardennen. De wind waait matig en in het zuidoosten zwak uit zuid. Een lokale mistbank is niet uitgesloten.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.