Toch nog sneeuw…?

Karel Holvoet, “onze” man in het KMI schreef daarnet:

Subject: Spannende vooruitzichten! Ik kan het niet laten…

Dag Hubert,

Het gaat sneeuwen, ik voel het aan mijnen dikken teen. 🙂

Het is nog iets te vroeg voor detail maar de kansen op 10 tot 20 cm stijgen naar het weekend toe. Ik herinner me een situatie een jaar geleden waarbij het ook kantje boord was en toen werd het uiteindelijk niks voor de Hoge Venen-Eifel maar wel voor de Hunsrück met 15 cm sneeuw. Om maar aan te tonen dat een verschuiving van een paar honderd kilometer grote gevolgen kan hebben.

Momenteel echter valt er in de nacht op zaterdag sneeuw die dan blijft liggen tot begin volgende week en soms verder wordt voorzien van nieuwe centimeters. Wintersport lijkt dus weer mogelijk al is het allemaal zeer vroeg nog om zo in detail te willen treden.

Daarna zou het wel eens lange tijd gedaan kunnen zijn met de winter, m.a.w genieten van elke dag sneeuw dat er nog zit aan te komen!

Details volgen…

groet
holvoet

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.