Woensdag, 21 Januari 2009

Gisteren dus inderdaad een historische dag kunnen mee beleven: Barack Obama werd veredigd als 44ste president van Amerika. Een hele gebeurtenis. Hopelijk zullen zijn ideeën in goede aarde vallen en zal het de wereld een stuk dichter bij elkaar brengen.

We hebben gisteren geen neerslag gezien, maar de wind is nog niet helemaal afgezwakt. Terwijl er in de Duitse Eifel (Mützenich) gisteren opnieuw een beetje sneeuw is bijgevallen en het daar opnieuw wit uitziet, is bij ons in Wirtzfeld alle sneeuw weg.

Maar er is nog hoop: vannacht ging de temperatuur verder omlaag, (-8° C aan de grond) en het schijnt dus dat de winter nog niet helemaal opgeeft.

Karel Holvoet, “onze” man in het KMI schreef gisteren:
Subject: Spannende vooruitzichten! Ik kan het niet laten…

Dag Hubert,
Het gaat sneeuwen, ik voel het aan mijnen dikken teen. 🙂
Het is nog iets te vroeg voor detail maar de kansen op 10 tot 20 cm stijgen naar het weekend toe. Ik herinner me een situatie een jaar geleden waarbij het ook kantje boord was en toen werd het uiteindelijk niks voor de Hoge Venen-Eifel maar wel voor de Hunsrück met 15 cm sneeuw. Om maar aan te tonen dat een verschuiving van een paar honderd kilometer grote gevolgen kan hebben.
Momenteel echter valt er in de nacht op zaterdag sneeuw die dan blijft liggen tot begin volgende week en soms verder wordt voorzien van nieuwe centimeters. Wintersport lijkt dus weer mogelijk al is het allemaal zeer vroeg nog om zo in detail te willen treden.
Daarna zou het wel eens lange tijd gedaan kunnen zijn met de winter, m.a.w genieten van elke dag sneeuw dat er nog zit aan te komen!
Details volgen…
groet
holvoet

De weersverwachting:
Vandaag blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking. Vanochtend is er plaatselijk nevel of aanvriezende mist. De maxima schommelen tussen 2 en 5 graden. De wind waait zwak tot matig en aan zee matig uit zuidwest tot zuid. Vanavond en vannacht zijn er eerst nog opklaringen en plaatselijk vorming van nevel. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen, en tegen morgenochtend gaat het aan de kust regenen. De minima variëren van -3 graden in Hoog-België tot +2 graden aan zee. De wind wakkert aan.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.