Donderdag, 22 Januari 2009

Update vrijdagochtend 07.00 uur:
HEt is sinds enkele uren opnieuw aan het smelten en nu begint het te regenen… er blijft niet veel over van de sneeuw van afgelopen nacht! Later meer nieuws

Update 22,00 uur:
Er ligt nu ca 3 cm sneeuw in Wirtzfeld, more to come?

Update 16,00 uur:
Het is sinds een half uurtje aan het sneeuwen, het landschap wordt langzamerhand wit, maar toch is Karel er niet gerust op:

From: Karel Holvoet
Organization: KMI-IRM
Subject: Re: Update sneeuw

pffff miserie voor volgende nacht… zeer moeilijk geval. Ik zal toch voor regen moeten gaan, jammer genoeg. Ik stuur straks mijn gedacht. Zaterdag zit ‘onze’ sneeuw in NO-Frankrijk. Het mag dus niet zijn, het schuift net onder ons door. Lokaal 20 tot 40 cm in de Vogezen worden er verwacht. gr,
Karel

Het lijkt wel herfstweer, grijs en veel wind, maar gelukkig was het gisteren droog en ook vandaag blijft het waarschijnlijk het grootste deel van de dag nog droog in Hoog Belgie.

En de kans op winterse neerslag dit weekend wordt steeds groter. Als nu de temperaturen maar genoeg zouden zakken…

Apple maakte gisteren zijn kwartaalcijfers bekend, cijfers die ondanks de steeds maar geciteerde economische crisis beter dan ooit waren. Analysten hadden voorspeld dat vooral Apple onder de crisis zou lijden omdat zijn producten in de hogere prijsklasse liggen, maar ondanks die sombere voorspellingen heeft Apple meer dan 2.5 millioen Macintosh computers, 22 milljoen iPods en 4.3 miljoen iPhones in de laatste 3 maanden weten te verkopen. Het aandeel dat afgelopen jaar dezelfde trend gevolgd heeft als de meeste aandelen, ging gisteren en na beurstijd zo’n 15% omhoog… Iets waar de bank aandelen in Belgie (en vooral die van de KBC) op het ogenblik alleen maar van kunnen dromen.

Een leuk detail van de Obama regering werd tijdens de live reportage op CNN vernoemd: om klokslag 12 uur ’s middags ging de Obama versie van de website whitehouse.gov online. Met hetzelfde elan als tijdens de verkiezingscampagne gaat men daar politiek online op een heel andere manier benaderen.
Zo zullen bijv. alle nieuwe (niet dringende) wetsvoorstellen eerst 5 dagen gepubliceerd worden zodat het volk er zijn commentaar op kan geven, voordat dat wetsvoorstel doorgestuurd wordt naar het parlament. Ook alle beloften uit Obama’s kiescampagne staan op die website nog eens vermeld met de richtlijnen hoe men die denkt te kunnen verwezenlijken.
Zou goed zijn als onze belgische politici hun verkiezingsbeloftes nog eens zouden publiceren…

De weersverwachting:
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt. s’ Ochtends valt soms wat lichte regen over de westelijke helft van het land; later gaat het op de meeste plaatsen regenen. De maxima schommelen tussen 5 en 7 graden. Er waait een overwegend vrij krachtige of soms krachtige zuidenwind met pieken tot 60 km/u of iets meer. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt het geleidelijk winderig en blijft het betrokken met later vrij veel regen. Op het einde van de nacht kunnen de rukwinden oplopen tot 80 à 90 km/h. De minima liggen tussen 1 en 5 graden.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

3 reacties

 1. Hallo Hubert, dat van die aandelen waar KBC alleen maar van kan dromen. ik als hollander heb geld staan bij KBC, is dat niet meer zo slim dan?
  groetjes vanuit een eveneens winderig Goirle.

  Geen probleem voor je spaargeld, spaargeld van prive personen is gegarandeerd door de belgische staat. Aandelenkoers heeft immers niets te zien met spaargeld of tegoeden, aandelenkoersen zijn gewoon de waarden, waartegen men bereid is aandelen te kopen of te verkopen…

 2. Hoi hubert , ik zag je artikel staan over Apple , ik studeer Economie international buisiness in arnhem ( nederland ) Maar dat Apple goede 4 e kwartaal cijfers zou neerzetten heeft veel te maken met de Eindejaarsverkopen. Ik denk persoonlijk dat over een jaaroverzicht apple het veel beter doet dan elke autofabriek op de wereld voor het moment.
  Op het moment is fortis de belangrijke speeltuin, ik verwacht persoonlijk ook dat dit aandeel eind april makkelijk naar de 2-3 Euro kan gaan. Er zijn niet alleen geruchten maar ook feiten. Groetjes Albert

  Analysten dachten echter juist dat ook Apple te lijden zou hebben van de slechte eindejaarsverkopen, want velen anderen zagen hun verkoop rond die tijd immers erg achteruit gaan. Apple dus niet, dank zij verdere uitbreiding van hun internationale verkoop net. Apple is bovendien erg moeilijk te begrijpen op het ogenblik omdat ze een deel van hun gemaakte iPhone en AppleTV omzet uitstrijken over 24 maanden, waardoor de deferred cijfers in feite nog eens ca 20% hoger komen te liggen als de gepublkiceerde. Zie voor het volledige rapport
  http://www.apple.com/pr/library/2009/01/21results.html
  Veel plezier!

 3. Wow , die resultaten zijn idd erg mooi , ik wist helemaal niet dat jij je bezighield met de beurs. Sinds ik studeer in arnhem beleg ik dus ook , heb startkapitaal van mijn vader gekregen, ( wat overgins ook het laatste is ) maar heb er toch al goede resultaten mee geboekt .
  Dat is zeker wel leuk om te weten !
  Zeker een effect om in de gaten te houden .

  Ik zal u nu ook meteen vertellen wat mijn kijk is op het aandeel . Messchien dat u wel geinteresseerd bent .
  Voorlopig houdt ik het op neutral. Ik ga natuurlijk geen adviesen geven ook voor mijn eigen verantwoording en veiligheid.
  Ik kan u wel vertellen dat het aandeel ook best wel in de wig ligt voor speculaten, ( shortsellers ) u weet wel , die (CENSUUR) op de beurs.

  Daardoor is het Tom Tom aandeel ook enorm gekeldert de laatste paar maanden, bovendien vielen de resultaten ook niet echt mee, autoindustrie –> link naar Tom Tom is al snel te leggen.
  Maar uit deze vrees heb ik dus ook schrik dat het een keertje fout kan aflopen met Apple ,
  Bovendien kan er ook nog een 2 e scenario zijn , en dat is de eventuele fraudepleging met cijfers. Zoals je idd kan zien zijn de tv inkomsten verdeeld over een jaar . Dit kan dus inhouden dat die inkomsten de ene maand slechter kan voorgesteld zijn dan het in werkelijkheid is .
  Een voorbeeld bedrijf was het amerikaanse electriciteit bedrijf. weet de naam niet meer precies 😛
  volgens mij was het Aeron ofzo. Maar goed, dit bedrijf had ook met de cijfers gespeeld , het aandeel bleef maar stijgen maar binnen een maand was het failliet . Hebzucht blijft en licht nog steeds bij vele bedrijven hoog. Maar hier moet ik bijzeggen dat dit de laatste tijd niet meer veel gebeurt.
  Nu zijn de directeuren van bedrijven toch wel oplettender , maar wat ik wou duidelijk maken, is dat de psygologische kant van de effectenbeursen de waarde sterk kan beinvloeden.

  Ik hoop dat ik goede info heb gebracht voor u.
  In ieder geval.
  Groetjes Albert ik hoor wel van je .
  Je kan ook voor wereldaandelen mss een kijkje nemen op IEX.nl een zeer interactive site van de beurs voor beleggers.

  Albert, ik houd me niet zozeer met de beurs bezig als veelmeer met Apple, want ik ben dus een Apple gebruiker van het eerste uur (Juli 1984 mijn eerste Macintosh gehuurd, 4 Oktober 1984 mijn eerste Macintosh gekocht… Zodoende blijf ik dus ALLE nieuws rondom Apple volgen, niet alleen het beursnieuws. Ook gezien hoeveel miljard Apple in Cash heeft… moeilijk om daarmee failliet te gaan… En die Elektriciteits firma was Enron… en dat was dus een heel ander verhaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.