Zaterdag, 24 Januari 2009

Vanochtend staan we in Wirtzfeld weer op met een dik sneeuwtapijt: er ligt op de officiele meetplank van het KMI bij ons in de tuin 8 cm verse sneeuw, maar door de sterke wind gisterenavond ligt er op de weiden hier en daar wat meer, en op andere plaatsen dan weer wat minder.

Te weinig in ieder geval voor langlauf ski!

Ondertussen is de wind gaan liggen, de temperatuur ligt deze ochtend bij -2°C, dus geen grote vrieskou, en de binnenwegen zijn plaatselijk erg glad omdat ze alleen met de sneeuwploeg geruimd zijn, maar nog niet met zout of gravel zijn verzorgd.

Winterbanden zijn dus echt noodzakelijk!

De weersverwachting:
Vanochtend hangt er eventueel wat aanvriezende mist en is er hier en daar gevaar voor ijsplekken. Eerst verwachten we opklaringen en wolken, later overdag is het vaak bewolkt. Het blijft vandaag overwegend droog. De maxima situeren zich tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind. Volgende nacht is er over de westelijke landshelft een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Over de oostelijke helft wordt het doorgaans zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog met minima van -2 tot +2 graden.

De VRT heeft sinds kort een nieuw formaat website en de weerbericht video’s van de VRT die ik de laatste maanden steeds op mijn website kon tonen, passen nu niet meer in het blog formaat. Ik kan vanaf nu dus alleen maar een link naar die videos plaatsen. Jammer.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.