Woensdag, 28 Januari 2009

Vrij konstant weer in Hoog Belgie, zodat het weerpraatje dat ik hier vertel een beetje eentonig dreigt te worden:

Gisteren is er geen nieuwe neerslag gevallen. De temperatuur was gisteren erg fris zodat het sneeuwtapijt dat er nu nog ligt, nu nog altijd zo’n 5 cm is. Er komen nu wel meer en meer kale plekken in het witte landschap.
Dit is de 46ste sneeuwdag deze winter in Wirtzfeld.

Afgelopen nacht opnieuw vrij koud, de thermometer op de grond ging tot -10° C. Komt omdat de hemel vrijwel onbewolkt is, de dag begint ook vandaag alvast erg zonnig in Wirtzfeld. Minder vochtigheid in de lucht, de bomen zijn niet meer wit gevroren.

De weersverwachting:
Vandaag start de dag grijs met aanvriezende nevel of mist en lage wolken. In het zuiden hangt er op sommige plaatsen eerst nevel en wordt het al snel zonnig. Later wordt het ook elders zonniger. De maxima schommelen rond het vriespunt in de Ardennen en halen 2 of 3 graden elders. Vanavond en vannacht blijft het droog en wordt het helder tot lichtbewolkt. Het wordt nevelig met plaatselijk aanvriezende mist. De minima schommelen tussen -3 graden in het noordwesten en -6 graden in de Ardennen, en lokaal -10 graden in de Oostkantons.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.