Donderdag, 29 Januari 2009

Vrij konstant weer in Hoog Belgie, zodat het weerpraatje dat ik hier vertel een beetje eentonig dreigt te worden:

Gisteren is er geen nieuwe neerslag gevallen. De temperatuur was gisteren erg fris zodat het sneeuwtapijt dat er nu ligt, nog altijd zo’n 5 cm is. Er komen nu wel meer en meer kale plekken in het witte landschap.
Dit is overigens de 47ste sneeuwdag deze winter in Wirtzfeld.

Afgelopen nacht opnieuw vrij koud, de thermometer op de grond ging tot -11.8° C. Komt omdat de hemel vrijwel onbewolkt is. Prachtige sterrenhemel gisterenavond met Venus die verleidelijk in het ZuidWesten stond te schijnen.

Vanochtend hangt er bij ons in Hoog Belgie wel meer bewolking dan de afgelopen dagen het geval was.

Ik had mijn auto twee weken geleden naar de garagist gebracht omdat de passagiersdeur niet meer van buiten te openen was. Waarschijnlijk tijdens de strenge vrieskou een stangetje van het openingsmechanisme vastgevroren/kapotgetrokken. Het onderdeel was niet direkt in voorraad, zodat de reparatie toch wat langer duurt als gedacht. Hopelijk krijg ik de wagen morgen terug.

De weersverwachting:
Vandaag verwachten we zonnig, maar fris weer met maxima tussen 2 en 5 graden. In het zuidoosten van het land hangt er lage bewolking en daar kan het kwik het vriespunt niet overschrijden. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke tot oostelijke richtingen. Vanavond en volgende nacht wordt het opnieuw koud en over de meeste streken helder, maar ten zuiden van Samber en Maas is er nog kans op lage wolken. De temperaturen dalen naar -3 graden in het westen van het land en -10 graden in de Hoge Venen. De wind blijft zwak tot matig uit zuidoost tot oost.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.