Zondag, 1 Februari 2009

Opnieuw een dag zonder neerslag, en opnieuw een erg koude nacht. Vanaf Zondagavond of nacht lichte sneeuwval in Hoog Belgie mogelijk bij negatieve dagtemperaturen. Maandagochtend kan erg glad worden op de weg.

Vandaag komt familie op bezoek vanwege mijn verjaardag, en zoals gebruikelijk staat dan in de namiddag een wandeling langs het meer op het programma.

Maar ik heb voor alle zekerheid alvast een waarschuwing per Email gestuurd dat ze aan sjaal en muts moeten denken, anders vriezen de oortjes af! Maar we kunnen nog altijd genieten van een wit landschap… de sneeuw die er nog ligt wil maar niet verder smelten omdat de temperaturen amper boven nul uit komen. Sneeuwdag 50 in Wirtzfeld !

De weersverwachting:
Vandaag wisselen opklaringen en bewolkte tot soms zwaarbewolkte perioden elkaar af. Hier en daar kan er wat zeer lichte sneeuw vallen. Het wordt koud met in de meeste streken maxima rond het vriespunt. Bovendien waait er een schrale oostelijke wind. We verwachten rukwinden tot 55 km/u. Volgende nacht zijn er eerst brede opklaringen. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking vanaf de Franse grens stilaan toe. Naar de ochtend is er kans op wat sneeuw of aanvriezende regen over het uiterste zuiden van het land. De koude minima situeren zich tussen -2 en -6 graden.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.