Dinsdag, 3 Februari 2009

Sneeuwdag 52 in Wirtzfeld, maar de temperaturen zijn gestegen, gisterenmiddag heeft het zelfs een beetje gedooid en valt de nieuwe sneeuw opnieuw in elkaar. Er ligt vanochtend nog 6 cm sneeuw in Wirtzfeld en vandaag kan er nog iets bijkomen.

s’Nachts vriest het lichtjes, (min. temperatuur aan de grond was -7.4° C vannacht), maar ook vanochtend stijgt de temperatuur snel tot net boven het vriespunt.
Later deze week zou het opnieuw kouder worden, ik denk dus dat de sneeuw nog wel zal kunnen blijven liggen tot Donderdag en begin volgende week opnieuw verse sneeuw erbij komt.

Top winter met veel sneeuw is bij ons vaak midden Februari geweest, dus er zijn nog goede vooruitzichten.

Misschien kunnen we dit later deze maand doen…

Vanochtend ook weer een bloedrode zonsopgang

Deze ochtend ook vreemde sporen in onze weide bij de pluviometer: voor de natuurkenners: het ziet eruit als een tweehoevige afdruk, maar de afstand tussen elke indruk is 1 meter en er zijn geen sporen naast elkaar, dus ofwel twee eenhoevige voetjes direkt naast elkaar in de sneeuw, ofwel iemand op stelten met een tweehoevige afdruk… dat laatste lijkt me eerder onwaarschijnlijk…

Wie weet wat soort dier dergelijke sporen nalaat? Ree?

De weersverwachting:
Vandaag is het in het westen droog en komen er geleidelijk brede opklaringen. In het centrum en het oosten is het zwaarbewolkt met her en der natte sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen rond 3 graden. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidwest. Vanavond en vannacht blijft het droog in het westen en wordt het helder tot lichtbewolkt. Plaatselijk is aanvriezende mist mogelijk. In de oostelijke landshelft is het zwaarbewolkt met tijdelijk sneeuw, later wordt het ook daar droger. De minima schommelen tussen -1 en -5 graden bij een zwakke wind.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

4 reacties

 1. Hubert,

  Welke sporen “dat” nalaat in de sneeuw weet ik niet, lijkt me wel een beetje groot bij deze temperaturen.
  Heb me een snorkel outfit voor Marsa Alam (of hoe noemt men zulk een rubber pakje) aangeschaft bij Decathlon voor EUR 19,00, daar kan je toch geen koude voor lijden.

  Jos

  Zo’n snorkel outfit heet bij ons “trocki” en normaal kost zo’n rubberen duikpak (als het een goede is) ver over de 1500 EURO. (Die van Mike is in December gestolen worden, dus we hebben een beetje kijk op de prijzen). Ben je zeker dat je voor 19 Euro zo’n rubber pakje gekocht hebt, of is het mischien slechts een pakje rubbers?? lol Betekent dus dat je weer op duiksport gaat binnenkort?

 2. Hallo Hubert,
  Ik heb er geen idee van welk “dier” verantwoordelijk is voor die indrukken. Ik blijf wel uitkijken naar de reacties van de andere bezoekers.
  Dit doet mij wel denken aan een van de verhalen van Karl May: Old Shatterhand en Winnetou. Daar moest Old Shatterhand de sporen van de zuster van Winnetou volgen, die dan plots verdwenen. De slimme Old Shatterhand liet zich echter niet misleiden, de afdrukken van Winnetou waren op dezelfde plaats dieper geworden. Het is zo een 55 jaar geleden dat ik al de boeken van Karl May gelezen heb (en sommige wel 2 of 3 maal).
  Ge hebt toch niet, samen met Brigitte, hetzelfde trukje uitgehaald? Hier ligt een dun laagje sneeuw en er valt nog steeds natte sneeuw.
  Groeten uit Landen,
  Christiane en Fons.

  neenee, geen trucje, gewoon cursieus wat de natuur ons te bieden heeft…

 3. Volgens sporenanalyses uit China zou dit de Yeti kunnen zijn, of een edelhert, dit weekend gaat het flink sneeuwen ,maar vanaf dinsdag acht dagen zou het milder worden, groetjes Ron en Marlies

 4. Hubert, het zijn zeker niet de sporen van Winnetou. Misschien wel die van een everzwijn. Een ree heeft een scherper hoef profiel. Althans volgens enkele foto’s op internet.
  Zitten er everzwijnen in uw buurt?
  Groeten uit sneeuwloos Bekkerzeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.