Donderdag, 5 Februari 2009

Gisteren overdag is er af en toe een sneeuwvlokje gevallen, maar met positieve temperaturen overdag slinkt de resterende sneeuw toch wel snel. Gisterenavond is er dan weer wat bijgesneeuwd, zodat we vanochtend opnieuw een dun laagje van ca 3-5 cm sneeuw zitten. Alhoewel, het is vanochtend meer een ijslaag dan een sneeuwlaag.

Vanaf vandaag spreek ik ook niet meer van een sneeuwdag, want het landschap is niet meer kompleet wit te noemen.

De wegen liggen er op het ogenblik behoorlijk glad bij, maar in de loop van de ochtend kan dat weer verbeteren.

s’ Nachts vriest het niet meer zo hard, (min. temperatuur aan de grond was vannacht -3.0° C), en vanochtend zal de temperatuur snel tot iets boven het vriespunt uitstijgen. Maar de vorst zit erg diep in de grond, dus alles wat als neerslag valt zal snel kunnen aanvriezen waar niet gestrooid wordt!

De weersverwachting:
Vandaag hangt er meestal veel bewolking en kan het af en toe wat regenen, vooral over het westen en het centrum van het land. Tussendoor kunnen er wel enkele lokale opklaringen voorkomen. Het wordt gevoelig zachter met maxima van 3 tot 8 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost en ruimt naar zuidelijke richtingen. Vannacht kan er nog steeds wat regen vallen in het noorden van het land en in de kuststreek maar elders wordt het vrij snel droog en in het zuiden en het centrum van het land komen er opklaringen. Het wordt nevelig en in de Ardennen is er ook kans op mist.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.