Maandag, 9 Februari 2009

Update 21,50 uur: er ligt hier in Wirtzfeld nu tussen 6 en 10 cm sneeuw (verwaaiingen, dus moeilijk te meten). Maar de temperatuur is ondertussen positief en de sneeuw valt in elkaar. Heb de indruk dat het nu gewoon regent!

Update 19.30 uur: er ligt nu een paar nieuwe centimeter sneeuw in Wirtzfeld (de neerslag die er valt is heel dunne fijne motsneeuw, dus dat groeit nog niet zo snel aan) en het blijft nog wel een tijdje sneeuwen. Volgens Karel Holvoet zal vanavond die sneeuwval bovendien in regen overgaan (temperatuur zal gevoelig stijgen), er wordt zo’n 15 liter per m2 verwacht.
Pas morgenmiddag zou het dan kouder worden en de neerslag dan opnieuw als sneeuw neerkomen, er wordt dan nog zo’n 10 cm nieuwe sneeuw verwacht. Dus niets om echt blij mee te zijn, het zal net genoeg zijn om de wegen moeilijker berijdbaar te maken, maar niet genoeg om te kunnen skiën!

Het heeft slechts een beetje gesneeuwd bij ons in Wirtzfeld, en dat ook pas sinds laat in de zondag middag. Op het ogenblik is de wereld opnieuw wit, maar er ligt toch maar slechts 1 cm sneeuw, meer is dat niet. Wel zijn de wegen plaatselijk erg glad!

Er komen enkele stormachtige dagen op ons af, voordat het tegen het weekend opnieuw kouder wordt!

De weersverwachting:
Vandaag valt er vanochtend eerst nog wat lichte neerslag over het oosten en centrum van het land met steeds gevaar voor gladde wegen door aanvriezende regen of sneeuw. Daarna wordt het overal droog met enkele opklaringen. Later opnieuw toenemende bewolking en vanavond de eerste regen in het zuidwesten. Vannacht veel regen en tijdelijk vrij winderig bij oplopende temperaturen. Windstoten tot zo’n 80 km/h, morgenochtend tijdelijk sterk afzwakkende wind. De temperatuur bereikt rond middernacht zo’n 9 graden.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

2 reacties

  1. Als dit alles sneeuw is bij jullie mogen jullie wat verwachten. Het is hier in Oost Vlaanderen af en toe hevig aant
    regenen, soms hard sneeuwen. Temperatuur is hier niet eens 2°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.