Vrijdag de 13de (Februari 2009)

Sneeuwdag 57 in Wirtzfeld, er ligt tussen 25 en 30 cm sneeuw.

Gisteren is er regelmatig een sneeuwbuitje gevallen, en regelmatig hebben we een stuk blauwe lucht en dus zon gezien. De temperatuur is net rond het vriespunt blijven hangen, maar in de zon is de sneeuw een beetje in elkaar gezakt. Geeft niet, want door de nieuwe sneeuw is de sneeuwlaag toch nog wat dikker geworden.
’s Morgens en ’s avonds kunnen de wegen glad zijn.

De ski centra in de Oostkantons zijn ook vandaag open, en nu zijn overal ook de loipen getrokken.

De nieuwste informatie daarover vind je op de website Dienst voor Toerisme in de Oostkantons (klik hier)

Gisteren is de versnellingsbak van mijn sneeuwfrees kapot gegaan (waarschijnlijk een probleem dat al langer bestond, waardoor enkele weken geleden de ketting al eens kapot gegaan was). Ik heb dus behoorlijk moeten scheppen met de sneeuwschop, en dan merk je later op de dag hoe al je spieren zich beginnen te melden…

Ik moest ook nog enkele zaakjes afwerken aan mijn nieuwe douche kabine, en daarbij moest er ook nog gebukt, gehurkt en geknield worden.

Jongejonge, wat zijn we tegenwoordig stijf!

Overigens, als je het nog niet zou weten: morgen is Valentijnsdag!
Kun je een goede beurt maken bij je partner!

En als je niet tot naar de Oostkantons kunt komen is er nog altijd onze virtuele winterwandeling door Wirtzfeld (klik) die een aantal foto’s tonen die ik vroeger eens gemaakt heb tijdens een wandeling door ons dorp. Klik op de eerste pagina op de pijl naar rechts en blijf dat doen, zo krijg je een honderdtal foto’s te zien die die wandeling documenteren.

De weersverwachting:
Vandaag is het zwaarbewolkt met lokaal aanvriezende mist in het oosten. Een zwakke neerslagzone trekt van west naar oost over ons land met lichte sneeuw of smeltende sneeuw. In de namiddag kunnen er opklaringen verschijnen in het westen. De maxima liggen rond 3 graden. De wind waait zwak uit variabele richtingen, in het westen wordt ze matig uit noord. Vanavond en vannacht wordt het meestal droog met opklaringen. In het oosten en blijft het overwegend zwaarbewolkt. De minima liggen rond het vriespunt. Plaatselijk is aanvriezende mist mogelijk.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.