Donderdag, 19 Februari 2009

Sorry dat er geen updates op de webcams komen, maar ik kreeg net van Jochen een berichtje naar Mikes computer in Egypte gestuurd dat in de hele gemeente Büllingen-Rocherath er sinds gisteren geen ADSL meer funktioneert… bij alle providers liggen de ADSLlijnen plat.

Belgacom probeert het probleem (dat dus op HUN centrale is ontstaan) op te lossen, maar ja de snelheid van Belgacom kennende zal dat dus voor na de Carneval zijn.

Doen jullie dus maar massaal beklaag bij Belgacom, want wat voor onze webcams nog niet zo erg is, betekent wel een groot probleem voor de lokale bedrijfswereld. Op schadevergoeding zullen we zeker niet kunnen rekenen…

Dankzij de iPhone kan Jochen dus wel een eMail sturen via EDGE, en in diep Afrika funktioneren de ADSL lijnen wel, waardoor ik dus vanuit Egypte de website op de servers in Brussel wel kan aktualiseren….

Sneeuwdag 63 in Wirtzfeld deze winter, of moet ik vandaag van een ijsdag spreken?
Door de dooi en aansluitende vriestemperatuur is de sneeuwlaag ondertussen in een ijslaag omgevormd. Maar daarop wordt dit weekend nieuwe sneeuw verwacht.

Er ligt nog tussen 10-15 cm sneeuw.

Ik denk niet dat er op het ogenblik goed te skien valt, maar de juiste informatie over welke centra nog geopend zijn vind je op de website Dienst voor Toerisme in de Oostkantons (klik hier)

Vandaag is de Oude Wijvendag, het echte begin van de Karnevals periode in de Oostkantons. De dames uit onze streek zullen rond 11.11 uur bezit nemen van de gemeentehuizen en zullen vanaf daar door de straten trekken en dan de cafes ingaan om te dansen en plezier te maken. Mannen die vandaag een stropdas dragen lopen het risiko deze afgeknipt te krijgen, en zullen obulus moeten betalen om vrije doorgang te krijgen. Als beloning krijgen ze dan meestal een schnaps te drinken!

Iedereen veel plezier met de Carnaval gewenst vanuit een Egypte bij 25°Celsius!

Onze webcams zijn tijdelijk buiten gebruik…zal misschien later vandaag verholpen zijn…?

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Vandaag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het noordwesten van het land en wordt het nevelig. Hierbij kan er wat lichte regen of moteregen vallen met vanochtend een kleine kans op ijzel in het noordwesten van het land. Het centrum en zuidoosten en van het land kunnen na het optrekken van het ochtendgrijs eerst nog genieten van enkele zonnestralen. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit zuidwest tot west. Volgende nacht komt er nauwelijks verandering.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Ik logeer een weekje bij onze jongste zoon, Mike, die in El Gouna woont.

Voor degenen die willen weten hoe het op het ogenblik aan de Rode Zee uitziet:

mijn iPhone foto’s worden regelmatig doorgestuurd naar EarthScape, dus als je geïnteresseerd bent kun je daar even een kijkje gaan nemen:

hier klikken

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.