Dinsdag, 24 Februari 2009

In de Oostkantons is er nog volop Carnaval, en dus rust het normale bedrijfsleven ook vandaag nog!

Wat betreft de sneeuw, die is wel nog niet kompleet gesmolten, maar we spreken sinds gisteren niet meer van een sneeuwdag, de sneeuw die er nog ligt, is te verwaarlozen.

Onze webcams zijn ondertussen ook weer beschikbaar, eventueel een forced reload van je browser pagina maken om de aktuele versie te kunnen zien.

Belgacom had problemen met de ADSL lijnen in onze streek; maar dat schijnt ondertussen verholpen te zijn, maar we zullen beter niet te vroeg juichen!

Het weerbericht:
Vandaag is er nog veel lage bewolking en blijft het eerst meestal grijs. In de Ardennen kan er wat lichte neerslag vallen. In de loop van de dag komen er geleidelijk enkele opklaringen vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen en tussen 6 en 8 graden elders. Vanacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het wordt nevelig met plaatselijk vorming van mistbanken. Op het einde van de nacht opnieuw veel lage wolken in het noorden. Minima tussen 0 en -3 graden in de Ardennen en rond 0 of 1 graad elders.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Ik ben maandagnacht laat in Düsseldorf aangekomen, terug van een weekje logeren bij Mike in El Gouna, Egypte, aan de Rode Zee. De reis is goed verlopen, en Brigitte heeft mij afgehaald, maar de Airconditioning in het vliegtuig en de temperatuurschok hier in de Oostkantons hebben ervoor gezorgd dat ik een fikse verkoudheid heb gekregen.

Positief nieuws is er ook:
door het vele wandelen en zwemmen in El Gouna ben ik afgelopen week toch een paar kilo afgevallen, en binnenkort kan ik weer buiten aan de slag, om dan de rest van het overtollige wintervet af te bouwen.

Geplaatst in Winter 2008-2009.

2 reacties

 1. Hallo Hubert
  Welkom terug in ’t grijze landje en op de BLOG.
  Heb al veel genoten van je foto’s die vanuit ElGouna verspreidde.
  Tellen ook af, nog 18 werkdagen.
  En raar op verlof gaan er ook steeds wat killo af. Regelmatiger leven…… en “de vloek van de Pharao” zal er misschien ook voor iets tussenzitten ?
  Jos`

  Nee, Jos, geen problemen met de vloek van de Pharao, ik ben ondertussen vaak genoeg daar geweest om te weten dat je geen ijsblokjes in je dranken moet nemen, en ook kieskeurig moet zijn in de keuze van je salades. Bovendien is die vloek meestal te wijten aan gewoon veel te weinig te drinken, en zelfs nu in Februari ben ik konstant met een fles (mineraal) water onderweg geweest. Maar ik heb dus inderdaad veel gewandeld, wat de uurtijden van de foto’s bewijzen, en heb extra veel gezwommen.

 2. Hubert,
  Net zoals Jos heb ik ook genoten van de leuke warme foto’s daar.
  Gelukkig is ’t verlof dan voor jou een goede gezonde beurt geweest. hahaha …
  Spijtig dat Brigitte niet mee was … was zij hier de koude niet beu dan? Of moest ze nog voor zoonlief zorgen tijdens het carnaval.
  Leuk dat we toch weeral dagelijks blog kunnen lezen … tenminste als het internet het niet laat afweten.

  Wij zijn in Atzerath en gisteren, maandag, zijn de kinderen komen zingen aan de deur … dat is bij ons geen gewoonte … maar ’t was wel leuk hoor! En een centje en een zoetje is er altijd wel in huis … hahaha!
  We hebben namiddag ook een flinke wandeling gemaakt in regen, sneeuw en regen … Zo kunnen er bij mij ook weer wat grammen af … want jaja niet fietsen of geen beweging … voel ik ook op de weegschaal, hoor … ’t is niet zo erg want ik hou mijn eetstijl in bedwang …’k moet wel !
  groetjes
  Marlies en Ron
  en … verzorg je (verkoudheid)

  De reis was erg kortstondig geboekt, vridjagsmiddags geboekt, zaterdagochtend vroeg vertrokken. Het was immers meer een koeriersdienst. Brigitte had nog afspraken afgelopen week staan bij de dokter, dus ging moeilijk. Maar een aantal bekenden in El Gouna hebben haar groetjes via de sound foto’s gestuurd… dus ze was er toch een beetje bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.