Zaterdag, 28 Februari 2009

Iedereen een prettig weekend toegewenst!

Volgende week wordt immers een vreemde week: algemene poststaking van 2 dagen, in Eupen zelfs 3 dagen, dus dan gaat er weer veel productiviteit verloren. Kunnen weer veel mensen zeggen dat ze hun rekeningen nooit gekregen hebben, en er komen geen kranten aan huis (hoeven we de laatste streken van de politici niet te lezen…).

Prachtig initiatief van de vakbonden, net iets dat we nodig hebben…
Dankuwel, alstublieft!

De kraanvogels of zoals ze ze hier noemen, Schneegänse, werken wel, want die trekken ook vandaag regelmatig over de Oostkantons, richting Noorden… je hoort ze al van verre aankomen maar door de lichte nevel zie je ze niet altijd…
Marlies meldde hier al eerder deze week dat ze ze had zien vliegen…
De temperaturen zijn ondertussen behoorlijk mild, rond de 6-8 ° graden meten we hier al!

Het weerbericht:

Vandaag is het eerst nevelig met plaatselijk ook mist. Overdag kunnen er regionaal wel enkele opklaringen voorkomen maar een groot deel van de dag verwachten we toch veel wolken. Het blijft evenwel droog. De maxima schommelen tussen 8 en 11 graden. Er waait een zwakke zuidwestelijke, later veranderlijke, wind. Vannacht is het droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. Later wordt het nevelig met lokaal kans op mist. De minima schommelen tussen 1 à 2 graden in de Hoge Venen en 4 graden over het westen van het land.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.