Zondag, 1 Maart 2009

Vanochtend duidt de Lente zich een beetje aan.

Het is vandaag immers het einde van de meteorologische winter (maar reken er maar op dat er best nog een pak sneeuw kan komen!)

Echt een plezier om de vensters ’s ochtends wijd open te zetten, want de vogels bij ons in de tuin verheugen zich al net zo op die nakende Lente… vrolijk gefluit en gesjirp; en vooral enkele merels geven hun liedje ten beste.

Geniet van een mooie Zondag!

Het weerbericht:

Vandaag is het wisselend bewolkt met een toenemende bewolking uit het zuiden. Vooral over het westen kans op wat lichte regen. In het oosten zijn er meer zonnige perioden en blijft het waarschijnlkijk tot de late avond droog. Maxima rond 11 à 12 graden, lokaal is een 13 graden mogelijk mits de zon voldoende doorbreekt.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

3 reacties

 1. Hoi Hubert,

  Ter info voor het ornithologische onderdeel van je Blog: 🙂

  Vandaag, 1 maart 2009, trok nog een groep van tussen de 150 en 200 kraanvogels (Schneegänze) om ca, 14.00 uur over Sankt Vith-Wiesenbach in Noordelijke richting. Waarschijnlijk zijn die een 20 tot 30 minuten later bij jullie overgekomen. Ze hadden letterlijk en figuurlijk de wind “in de zeilen” want met zo’n hoge snelheid hebben wij ze nog nooit waargenomen. Waar zouden ze gaan slapen? Noord Limburg of in de Peel? Baraque Michel hebben ze zeker overgeslagen gezien het tijdstip, hun snelheid en het feit dat op B.M. nog hier en daar sneeuw lag en de poelen en plassen nog bevroren waren.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  Ik heb nog een groep gezien die boven Maastricht/amby cirkelde, om 14.12 uur, ik had de indruk dat het er niet zoveel waren, dus het zullen wel anderen geweest zijn, zie foto op http://info.earthscape.com/photo/e94f4b58-5794-4fc2-84a7-f7510875b266

 2. Hoi Hubert,

  Ter info voor het ornithologische onderdeel van je Blog: 🙂

  Vandaag, 1 maart 2009, trok nog een groep van tussen de 150 en 200 kraanvogels (Schneegänze) om ca, 14.00 uur over Sankt Vith-Wiesenbach in Noordelijke richting. Waarschijnlijk zijn die een 20 tot 30 minuten later bij jullie overgekomen. Ze hadden letterlijk en figuurlijk de wind “in de zeilen” want met zo’n hoge snelheid hebben wij ze nog nooit waargenomen. Waar zouden ze gaan slapen? Noord Limburg of in de Peel? Baraque Michel hebben ze zeker overgeslagen gezien het tijdstip, hun snelheid en het feit dat op B.M. nog hier en daar sneeuw lag en de poelen en plassen nog bevroren waren.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  Ik heb nog een groep gezien die boven Maastricht/amby cirkelde, om 14.12 uur, ik had de indruk dat het er niet zoveel waren, dus het zullen wel anderen geweest zijn, zie foto op http://info.earthscape.com/photo/e94f4b58-5794-4fc2-84a7-f7510875b266

 3. Hoi Hubert,

  Ter info voor het ornithologische onderdeel van je Blog: 🙂

  Vandaag, 1 maart 2009, trok nog een groep van tussen de 150 en 200 kraanvogels (Schneegänze) om ca, 14.00 uur over Sankt Vith-Wiesenbach in Noordelijke richting. Waarschijnlijk zijn die een 20 tot 30 minuten later bij jullie overgekomen. Ze hadden letterlijk en figuurlijk de wind “in de zeilen” want met zo’n hoge snelheid hebben wij ze nog nooit waargenomen. Waar zouden ze gaan slapen? Noord Limburg of in de Peel? Baraque Michel hebben ze zeker overgeslagen gezien het tijdstip, hun snelheid en het feit dat op B.M. nog hier en daar sneeuw lag en de poelen en plassen nog bevroren waren.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  Ik heb nog een groep gezien die boven Maastricht/amby cirkelde, om 14.12 uur, ik had de indruk dat het er niet zoveel waren, dus het zullen wel anderen geweest zijn, zie foto op http://info.earthscape.com/photo/e94f4b58-5794-4fc2-84a7-f7510875b266

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.