Maandag, 2 Maart 2009

Vandaag begint de poststaking in België en durf ik te beweren dat er opnieuw veel post verloren zal gaan of met zoveel vertraging geleverd wordt, dat de economische schade nog maar eens een extra klap gaat krijgen. Bijvoorbeeld advertenties die vandaag en morgen in de krant betaald worden, zullen amper gelezen worden omdazt die pas woensdag samen met de krant van woensdag bezorgd worden. Wie gaat dan nog oud nieuws lezen?
Dank u wel, vakbonden!

Ere wie Ere toekomt: de postbode in Wirtzfeld, postkantoor Büllingen, heeft vandaag wel gewerkt… niet alleen de krant en de post, maar ook reklameblaadjes werden bezorgd, dus deze mensen hebben niet gestaakt… dit is overigens vaak het geval in de Oostkantons, als de rest van het land platligt, werken de Duitstaligen gewoon door…

Gisteren waren we bij familie in Maastricht en Eupen onderweg.
Rond 14,00 uur zagen we deze groep kraanvogels een tijdje boven Amby, Maastricht, rondcirkelen voordat ze verder vlogen richting Luchthaven Beek…


Ze moesten zeker op vergunning tot landen wachten….

Het weerbericht:

Over het oosten valt er eerst nog wat regen. Vanaf het westen wordt het snel overal droog met een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Aan zee zijn de opklaringen vaak breed. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het centrum. Volgende nacht blijft het droog met brede opklaringen. Op het einde van de nacht wordt het zwaarbewolkt over het westen en daarna over het centrum. In Hoog-België is er plaatselijk vorming van aanvriezende mist. De koude minima situeren zich tussen -3 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan zee.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

6 reacties

 1. Hallo Hubert

  Ja die vluchtleiders nemen nu geen risico’s meer, één voor één landen, en opgepast voor de “achter gelaten” turbulenties.

  Ja dat met De Post/La Poste is ook weer het beste wat de gesusideerde , zo genaamde naar openbaar recht staatsinstellingen van papa, ons te bieden hebben (zie Belgacom en andere) Ik dacht dat die instellingen net als alle ambtenaren als taak hadden hun klanten een service te aan te bieden. Ja, dag Jan met de Pet en Liesa met de mooie hoed.

 2. werd afgebroken, (dank U ADSL) , dus
  Je krantje zal binnen enkele dagen als oud (bakken) nieuws misschien in je bus vallen.
  Laat ze maar verder doen, die van Opel Antwerpen die weten er ook alles van . Zeg nu zelf, na al dat gestaak en tegenwerking zullen die Yankies niet echt staan te springen om daar nog faciliteiten aan te bieden.

  Zo allemaal een prettige werkweek, “and the Postman will not ring twice today”

  Jos

 3. Sorry mensen,

  Maar wij hebben een krant!!!
  Verdere post zal idd wel niet geleverd worden, maar meestal zijn dat rekeningen die in de bus vallen …
  dus die mogen wat langer achter blijven … hahaha!
  groetjes
  Marlies

 4. Hallo Hubert,

  Zaterdag zijn we komen wandelen in de buurt van Rocherath. Toen we bijna aan de parking Rupenvenn waren vlogen er rond 13u30 een 100-tal kraanvogels over, blijkbaar is met het warmere weer de vogeltrek volop bezig. Tijdens de wandeling naar de Jansbach hoorden we in de vallei de roep van de kraanvogels heel kortbij, ze zullen waarschijnlijk aan het foerageren geweest zijn alvorens verder te vliegen. De wandeling langsheen de Jansbach is wel een aanrader voor natuurliefhebbers, wel rekening houden met de schietoefeningen vanuit Elsenborn.
  Vriendelijke groeten,
  Jef

 5. Gisteren hier in Gelderland Achterhoek ook drie groepen kraanvogels gezien. Een prachtig gezicht….en dat op 1 maart als de metereologische lente begint. je hoorde ze ook goed.
  Ze vlogen in noord-oostelijke richting.
  Groetjes Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.