Woensdag, 4 Maart 2009

Veel wind deze ochtend in Wirtzfeld. En Karel Holvoet schreef gisterenmiddag:

Dag Hubert,
Een storing vanuit het oosten (!) zorgt vrijdag op uitgebreide schaal voor sneeuw in Duitsland. Ook de oostkantons en dus Wirtzfeld krijgen met sneeuw te maken. Afhankelijk van de activiteit van de storing zal het sneeuwen boven 400m met mogelijk 10 tot 20 cm in de Hoge Venen maar andere modellen houden het bij slechts 2 cm.
Alles zal afhangen van de details van de sneeuwzone. Ook de temperaturen kunnen nog 1 à 2 graden omhoog gaan waardoor enkel de toppen wat sneeuw gaan zien.
Onzekerheid dus, maar wel al een duidelijk beeld hoe alles kan verlopen…
Daarmee is deze winter al niet slecht bezig! Ook volgende week wordt het precies niet direct veel zachter.
groeten,
Karel

Gisteren is het klusjes seizoen begonnen…
ik ben namelijk naar de bouwmarkt geweest en heb diverse spullen gehaald: een nieuwe verlichting voor in Jochen zijn kantoor, enkele armatuurtjes voor in de nieuwe douchecabine, nieuwe gordijnstangen voor de in badkamer, verf om de inkomhal van onze vakantie woning een vers tintje te geven, en nog zulk soort dingen. Ik zal me dus niet hoeven te vervelen tussen de kantoorwerkjes door.

Bovendien moeten we onze woonkamer stukje bij beetje leegruimen, want eind maart gaan we even op vakantie, en dan zal er tijdens onze afwezigheid door de schrijnwerker (Brigitte’s broer) een nieuw spanplafond in de woonkamer geïnstalleerd worden.

Betekent dus ook dat alle boeken gesorteerd moeten worden voordat ze in kartons worden gestopt. Zodoende kan eens bekeken worden welke boeken aan de plaatselijke bibliotheek geschonken worden en welke boeken terug mogen keren in de boekenkast, een boekenkast die ondertussen uitpuilt van boeken die je sowieso niet meer leest…

Het weerbericht:
Vandaag is het zwaarbewolkt met regen. In de hoge Ardennen is er later kans op natte sneeuw. In de namiddag wordt het in het westen droger met daar later kans op enkele opklaringen. De maxima variëren van 3 graden in Hoog-België tot 7 in de Kempen. De wind waait eerst vrij krachtig en aan zee krachtig en wordt later matig uit zuid, met rukwinden tot 50 à 70 km/u. Vanavond en vannacht wordt het droog met opklaringen, in het oosten meer wolken en aanvankelijk nog wat winterse neerslag in de Ardennen. De minima liggen tussen +1 en -2 graden. De wind waait zwak en aan zee matig uit zuid.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.