Zaterdag, 7 Maart 2009

Het is koud vanochtend in Wirtzfeld, -8° C aan de grond gemeten. En het is nevelig. In de loop van vandaag zal de sneeuw verder weg smelten.

Bij ons in Wirtzfeld is er effektief niet veel gevallen, meer dan de 4 cm sneeuw hebben we inderdaad niet gezien.

Twintig km verder (vogelvlucht) in Mützenich lag er tot 20 cm, maar ook daar zet het dooiweer zich door vandaag.

Op Signal de Botrange, Baraque Michel en in Mont Spinette zijn vandaag de ski pisten geopend met tussen 15 en 18 cm sneeuw. Erg goede condities zolang de temperatuur niet te veel stijgen. Waarschijnlijk ook daar morgen uit met de ski pret!

Wij zijn thuis druk bezig om de woonkamer kast leeg te halen, want die moet afgebroken worden voordat Brigitte’s broer een spanplafond zal installeren. Onvoorstelbaar hoeveel kubieke meter spullen er in die wandkast zitten. Mijn nederlandse boeken en romans (zo’n 150 stuks) had ik mooi uitgesorteerd en ingepakt en wilde die zware lading gisteren naar de bibliotheek in Büllingen brengen.
Immers, volgens hun website op het internet was die gisterenmiddag geopend. Niet dus. Ze schijnen dus al langer hun openingstijden veranderd te hebben, maar de sukkels hebben het niet aangepast op hun website. Omdat ik geen zin heb om die boeken opnieuw uit en in de wagen te laden, gaan mijn boeken nu naar een andere bestemming. Daarover later meer.

Het weerbericht:

Vanmorgen is het eerst nevelig of mistig. Na het optrekken ervan zijn er eerst opklaringen op de meeste plaatsen. Vanuit het westen nadert een storing ons land. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen. Mogelijk kan er wat motregen vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De wind is eerst zwak maar wordt overal matig uit het zuidwesten. Vanavond en vannacht blijft het overal zwaarbewolkt tot betrokken en gaat het regenen. De minima schommelen tussen 3 en 7 graden.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.