Donderdag, 12 Maart 2009

De dag start droog en groen in Wirtzfeld… Wel is er ochtendnevel. Toch heeft het tegen de voorspellingen in, gisteren nog regelmatig bij ons geregend en gesneeuwd, maar erg grote hoeveelheiden zijn het niet meer geweest.

Op de velden kan nu weer de mest of gier uitgestrooid worden. Tijdens de hele winter was dat niet mogelijk doordat de bodem met sneeuw bedekt en/of bevroren was. De boeren zullen blij zijn dat ze het eindelijk weer kwijt kunnen.

Vandaag vieren we Brigitte haar verjaardag, en ja, voor de zoveelste keer is dat haar 35ste…

Gisteren heb ik de provisorische lampjes die in onze garage hangen sinds…. sinds 1980…. eindelijk eens vervangen door een serie TL lampen.
Nu kun je dus inderdaad iets zien als je in onze garage bent.

Het is er nu zo licht, dat je zou denken dat de garagedeur open staat. We zullen dus nu twee keer zo goed moeten oppassen, voordat we met de auto uit de garage rijden… Oppassen dat de garagepoort inderdaad geopend is!

Het weerbericht:
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken met soms wat regen, vooral in het noorden en oosten van het land. In de namiddag wordt het in het westen droog met enkele schaarse opklaringen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west, met stoten tot 50 km/u. Vanavond en volgende nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt, met meer opklaringen over het noordwesten. In de Ardennen kan het nog wat regenen. De minima schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 7 graden in het westen.

HIER klikken voor VRT weerbericht video

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St. Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

6 reacties

 1. Wij wensen aan Brigitte een gelukkige “35°” verjaardag.
  Het weer was hier bij ons wel iets beter gisteren, mooi zonnetje met een fris windje uit het WNW. Ik heb ervan geprofiteerd om 70 km te fietsen, tot Huy en terug in 2,54 uur wat gezien mijn ouderdom en huidige conditie nog zo slecht niet is.
  Beste groeten en prettig verjaardagfeest vanwege,
  Christiane en Fons.

 2. Hallo Hubert,

  Ook vanuit Harelbeke dikke kussen voor Brigitte.
  Maar alweer “35”?
  Je hebt toch geen last van discalculie hoop ik: 3-5 of 5-3 of … ?

  Groetjes,
  Nicole en Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.