Het sneeuwt opnieuw

Alhoewel het nu officieel lente is, weet de winter hiervan nog niets. Ofschoon onze website het wel weet. Daarom dus ook het nieuwe groene layout… 😉 (werkt best in Internet Explorer 7 of nieuwer, Safari, Firefox)

Het begon te sneeuwen op maandag avond rond 18 uur. Om 21 uur lag er al 10 cm sneeuw. Gisteren was het een beetje warmer en het dooide maar ’s avonds begon het opnieuw te sneeuwen.

Ook vanmorgen om 7 uur waren de wegen nog altijd wit in Wirtzfeld. Er waren circa 15 cm sneeuw op het terras maar in de loop van de morgen smolt die weer weg . Deze namiddag kwam er nog een beetje sneeuw erbij en nu zijn het 8 cm, maar het dooit weer. Op de hoge venen liggen tot 20 cm sneeuw.

het sneeuwt opnieuw

het sneeuwt opnieuw

Informatie van Frank:

Deze namiddag wordt het wisselvallig met voorjaarsbuien. Plaatselijk zijn die buien behoorlijk intens, mogelijk vergezeld van onweer. Over het westen en later in het centrum zijn er ook zonnige perioden.

De maxima schommelen tussen 2 en 4 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind met rukwinden van 60 tot 75 km/u.

Vanavond en volgende nacht wordt het stilaan overwegend droog met opklaringen en wolken. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. De naar het zuidwesten krimpende wind is matig.

Meer weer op deredactie.be

De Redactie meldt ook:

Op verschillende plaatsen in de Ardennen en de Oostkantons was er vanmorgen zware verkeershinder door sneeuwval. Dat meldt de federale politie.

Op de E42 tussen Verviers en Prüm stonden een 75-tal vrachtwagens geblokkeerd in de richting van Sankt Vith.

De weg was afgesloten en het verkeer kan er gedurende enkele uren niet meer door.

Er was ook ernstige verkeershinder op de E25 aan de Baraque de Fraiture en op de N4 in de buurt van Bastenaken.

Onze webcams vindt u hier: http://www.wirtzfeld.be/blog/webcam/

Hubert en Brigitte komen vrijdag terug en hopelijk brengen ze een beetje zon mee…

Groetjes,

Jochen.

PS: Onze website biedt nu ook een speciaal layout voor mensen, die graag de laatste informatie uit de Oostkantons op hun iPhone of iPod Touch willen hebben… dit layout wordt automatisch geactiveerd als u op wirtzfeld.be met uw iPhone surft.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

  1. Testing the new Gravatar feature. Sign up on Gravatar.com using your email address, add a photo and then your image will be used on many blogs and other sites whenever you’ll post a comment.

    Jochen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.