Dinsdag, 31 Maart 2009

De dag begint stralend in Wirtzfeld, maar wel bitter koud (-7.2° C aan de grond) en ook de verdere weer vooruitzichten zijn uitstekend, niet alleen voor vandaag maar ook voor de rest van deze week.

Weerbericht:

Vandaag wordt het na het optrekken van de plaatselijke mistbanken een zonnige lentedag met hooguit enkele plaatselijke wolkenvelden in het noordwesten van het land. Het wordt iets zachter met maxima van 10 tot 12 graden in de Ardennen, rond 12 graden aan zee en rond 14 of 15 graden elders. Deze avond en nacht is het opnieuw lichtbewolkt of helder. Een zwakke tot matige noordoostenwind zorgt ervoor dat het minder afkoelt. De minima liggen tussen -1 en 3 graden.

Misschien komen de monteurs vandaag ons nieuwe spanplafond installeren…

Voor de mensen die zich niets onder een spanplafond kunnen voorstellen heb ik alvast twee fotos gemaakt van het profiel dat ondertussen onder het bestaande plafond in onze woonkamer werd aangebracht.

Het spanplafond wordt in deze profielen ingehaakt waardoor de ouderwetse (en ondertussen erg nagedonkerde) houtpanelen van ons (ondertussen al bijna dertig jaar oude) plafond niet meer zichtbaar zullen zijn…

De (op de fotot groene) afdekking van de rolluikkast moest aangepast worden en moet nog behangen worden, en uiteraard maken we van de gelegenheid gebruik om ook het bestaande behang een nieuw kleurtje te geven na de installatie van het spanplafond.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.