Donderdag, 2 April 2009

We kunnen op het ogenblik echt genieten van prachtige lentedagen, en dat blijft ook de komende dagen zo.

Opnieuw gisteren een beetje buiten kunnen werken, en gisterenavond zijn de monteurs bezig geweest om in onze woonkamer het nieuwe spanplafond te installeren.

Dat was echt wel spektakulair om te zien, kompleet met een hetelucht kanon dat de temperatuur in de woonkamer deed oplopen tot boven de 50°C ! De jongens hebben dan ook danig moeten zweten!


De woonkamer met het plafond van ouderwetse houten latten


Met hete lucht kanon wordt de kamer opgewarmd, het plafondmateriaal ontvouwen is een moeilijk werkje omdat vermeden moet worden dat het materiaal ongewenste vouwen zou krijgen.


Het plafondmateriaal heeft een eigen randprofiel en dat wordt in de eerder deze week bevestigde profielen langs de muren ingehaakt


Door de hitte is het materiaal iets groter en kan met behulp van veel kracht en een troffel bevestigd worden, uitsparingen voor de lampen worden speciaal gemonteerd


Na afkoelen van het plafondmateriaal trekt het materiaal samen en wordt het oppervlak spiegelglad

Installatie gerealiseerd door de Firma Leon Jacquemotte samen met schrijnwerkerij Alo Welsch:
Website: www.schreiner.be

Nu dat het plafond klaar is kan met de rest van de renovatie werkzaamheden begonnen worden: behangen van de rolluikkasten en daarna opnieuw verven van het behang.

We zijn dus nog wel even bezig!

Weerbericht voor 2 April 2009

Vandaag verwachten we nogmaals een prachtige lentedag met volop zon en in de loop van de dag vorming van enkele stapelwolkjes, vooral in de zuidelijke landshelft.
De maxima schommelen rond 12 of 13 graden op de Ardense Hoogten en aan zee maar elders stijgt het kwik tot 16 à 17 graden en in de Kempen plaatselijk 18 graden. De wind waait overwegend matig uit oost tot noordoost. Volgende nacht wordt het rustig met weinig of geen bewolking. De minima liggen tussen 3 en 7 graden en de wind wordt geleidelijk zwak uit veranderlijke richtingen.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.