Vrijdag, 3 April 2009

Prima weer gisteren geweest, en daarom niet alleen in de woonkamer gewerkt om het oude behang bij de rolluik kasten weg te halen, maar ook een hele tijd buiten kunnen werken:

met staven van betonstaal (14 mm dikte) de borduurstenen langs de rand van de straat verstevigd. Ik had die verleden jaar immers met houten balkjes in positie gebracht.
Nu, na de eerste winter met de vele sneeuw die er door de sneeuwploegen van de gemeente op geschoven werd, had ik angst dat de stenen te veel uit het lood zouden gaan staan. Met behulp van deze betonstaal staven van een meter lengte wordt de rand nu beter in positie gehouden, zeker als over enkel jaren de houten pennen verrot zijn.


Versterken van de betonnen rand langs de straatkant met stalen staven

Ook het tapijt moest een voorjaarsbeurtje krijgen, en dankzij het mooie weer kon dat buiten gebeuren:


Tapijt krijgt voorjaarsbeurt

Weerbericht voor Vrijdag, 3 April 2009
Vandaag wordt het opnieuw een mooie en erg zachte lentedag. In de loop van de namiddag komen er vanuit het zuiden geleidelijk stapelwolken opzetten die in de zuidelijke landshelft eventueel kunnen uitgroeien tot een bui. De maxima schommelen tussen 16 en 23 graden. Er waait meestal een zwakke veranderlijke wind en later op de dag eerder uit zuid tot zuidwest. Vanavond en vannacht blijft het rustig en wordt het overal wisselend bewolkt. Het blijft overwegend droog, maar een lokaal buitje is niet uitgesloten, vooral in het oosten. Het blijft zacht met minima van 7 tot 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

2 reacties

 1. Hubert, je zult na verloop van tijd wel bruine strepen van roest op de borduurs krijgen. Ik weet niet of dat een probleem is, anders zou je een stuk grijze pvc buis (B.v. electrapijp) over het betonijzer kunnen schuiven. Als je de bovenkant dichtmaakt kan er ook geen water bij.

  Groeten Corne.

  Corne, de staven zitten tegen de betonplaten aan, er kan dus geen pijp overheen. Bovendien zijn bruine strepen geen probleem, de buizen zelf zijn al bruin geroest, dat geeft een typisch landelijk karakter aan deze borduur… haha.

 2. Hubert,
  Prachtig toch dit lenteweer.
  We hebben gisteren ons terras geplaatst en die staat aan de zuidkant van ons huis. Dus heel gezellig om in ’t voorjaar en ’t najaar te zitten.
  Dus nu heb ik ons middageten daar zitten voorbereiden.
  Zalig in het zonnetje … de hond en de kat liggen aan mijn voeten te genieten van de voorjaarszon …
  zij weten het ook!
  groetjes,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.