Woensdag, 8 April 2009

Bij ons in Wirtzfeld is het gisteren pas tegen 17.00 uur beginnen te regenen, en de hoeveelheid was ook nog niet al te veel. Met de weersverwachting in het vooruitzicht dat ook de komende dagen af en toe wat regen valt, werd het grasveld gisteren onder handen genomen: een speciaal produkt tegen mosvorming gecombineerd met meststoffen moest voor de regenbui verdeeld worden op het grasveld. Zodat we het gras over één à twee weken kunnen vertikuteren.


Nog niet te zien op deze foto, maar ondertussen ook klaar: een houten verkleding voor de houtopslag in de woonkamer onder TV en zitbank zodat het behang daar niet meer te lijden heeft wanneer het brandhout daar neergelegd wordt voor de open haard.

Het rooster van de open haard is overigens op het ogenblik bij de smid die een vijftal nieuwe stangen uit staal er op moet lassen, die in de laatste 28 jaar zijn “opgebrand”. De open haard wordt immers bij ons intensief gebruikt, zomer en winter!


Weerbericht voor Woensdag, 8 April 2009Vanochtend wordt het over het westen zwaarbewolkt met regen. In het oosten gaat het pas in de namiddag regenen, terwijl er in het westen opklaringen verschijnen.
De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en aan de kust soms krachtig, uit zuid tot zuidwest.
Vanavond is nog wat neerslag mogelijk in het zuidoosten. Volgende nacht wordt het overal droog en gedeeltelijk bewolkt. Later zal de bewolking vanuit het zuidwesten opnieuw toenemen en kan het licht regenen. De minima liggen tussen 4 tot 8 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.