Paaszaterdag, 11 April 2009

Gisterenmiddag zijn er slechts enkele druppels gevallen terwijl in de verte enkele donderslagen waren te horen, maar voor de rest was het de hele dag wisselend bewolkt met brede opklaringen. Ik heb dan ook de hele dag buiten gewerkt, en regelmatige bezoekers op de website hebben mij af en toe op de webcams (richting dal) kunnen ontdekken.

Ook vandaag zal dat regelmatig het geval zijn, want ik ben bezig op de weide achter ons huis een stuk grond te egaliseren waarop een zonne terras wordt ingericht voor de gasten van ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement als alternatief voor de ligweide, die toch een groot deel van de dag in de schaduw ligt.

Na het volledig horizontaal maken van het stuk grond zal eerst een vlieslaag tegen het onkruid worden neergelegd waarop dan een laag lava komt te liggen.

Daarop komen dan betonnenplaten te liggen (grasrooster platen) die zich immers gemakkelijk horizontaal laten plaatsen en waartegen de mollen niet kunnen optornen… en daarop komt dan een voetenvriendelijk terras met planken zodat men daar desgewenst ook op blote voeten kan vertoeven.

Welke planken dat zullen worden is nog niet helemaal duidelijk, ik twijfel nog tussen Twinson en Govadeck (Govaplast) terrasplanken.
Als er mensen zouden zijn die met één van de twee merken reeds ervaring hebben, dan graag even een berichtje!

Het geheel wordt dan nog gekompleteerd met een grote parasol, omdat in deze hoek van de tuin praktisch de hele dag de zon schijnt (als de zon schijnt). Behalve voor de ligstoelen zal hier dan ook nog plaats zijn voor een zithoek en de elektrische grill.

Nog niet definitief is, welk soort windscherm er in zichtrichting dorp geplaatst zal worden. Ideeën?

Maar dat zijn problemen voor later, nu eerst ziens dat ik verder doe met de grondwerken…

Weerbericht voor zaterdg, 11 April 2009
Vandaag zaterdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Plaatselijk wordt het af en toe zwaarbewolkt en komen er buien tot ontwikkeling die opnieuw gepaard kunnen gaan met onweer.

Maxima van 17 tot plaatselijk 23 graden. In de loop van de namiddag zorgt een zeebries voor afkoeling aan de kust.

Deze avond blijft het wisselend bewolkt en kunnen er nog plaatselijke buien vallen, mogelijk vergezeld van een donderslag. Later tijdens de nacht wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen en kan er wat lichte neerslag vallen. Minima van 8 tot 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.