Donderdag, 16 April 2009

De volgende foto’s zullen duidelijk maken dat ik me gisteren “goed” geamuseerd heb in de tuin van ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement om met grasroosterstenen het fundament van het zonneterras te leggen, waarop later dan Govadeck terrasplanken gemonteerd gaan worden.


Eerst heb ik een vlies over de hele terras oppervlakte neergelegd


Gelukkig kon de vrachtwagen met het materiaal vanwege de droogte dit keer tot aan de bouwplaats zelf komen zodat ik niet alles met de kruiwagen van de straat tot hier moest slepen!


Ook de eerste zak lava hoefde ik niet zelf te verdelen, maar kon uit de “big pack” zak gelost worden terwijl die nog aan de kraan hing.


Het aanzetten van de eerste rij stenen is bij elk projekt altijd het moelijkste om alles kaarsrecht en waterpas te houden.


Maar tegen 20.00 uur ’s avonds was het terras fundament bijna klaar. De rest zal ik vandaag afmaken als het weer nog een beetje meezit.

En nog een leuke foto: toen ik terug binen kwam op kantoor en het resultaat op mijn verschillende webcams bekeek bleek dat ik op twee webcam gelijktijdig te zien was… wat dus deze curieuze foto met 2 x Hubert geeft…


Klik voor groter beeld

Gisteren heeft het dan wel in de namiddag een beetje geregend, maar gelukkig stelde dat niet veel voor. Net toen het begon te regenen kwam een van onze website lezers, Ettienne Smolders uit Kuringen bij Hasselt, met zijn vrouw even kijken op de bouwplaats om een praatje te maken, en ze zagen dat het goed was.
Etienne, hopelijk zijn jullie ook weer goed thuis gekomen?

Weerbericht voor Donderdag, 16 April 2009
Deze voormiddag is het eerst nog overwegend droog met enkele opklaringen al is er langs de Franse grens kans op wat (lichte) regen. In de namiddag neemt de bewolking langzaam toe vanaf de Franse grens met perioden van regen en plaatselijk ook onweersbuien die plaatselijk stevig kunnen uitpakken.

De maxima liggen tussen 13 en 21 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt met geregeld regen- of onweersbuien die lokaal voor veel neerslag kunnen zorgen. De minima liggen tussen 6 en 9 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

2 reacties

 1. Dag Hubert,

  leuk dat je je opnieuw kunnen uitleven hebt. Wij zijn trouwe fans van je website, maar nu vraag ik me toch af of je hier geen bouwvergunning moet voor aanvragen voor zo een groot terras ? Heb je dit aan de gemeente laten weten , of hoe gaat dat bij jullie juist in z’n werk ?
  Groetjes vanuit Brussel,
  Jeffrey

  Inderdaad, dit kan van gemeente tot gemeente andes geregeld zijn. Voor een in beton gegoten terras zul je waarschijlijk een vergunning moeten aanvragen, maar voor grasrooster stenen is het een stuk gemakkelijker, deze worden immers los gelegd en kunnen ook weer probleemloos weggehaald worden, en hebben bovendien een water doorlaatbaarheid, zodat er ook met het grondwater geen problemen optreden. Bij ons is dit systeem zonder vergunning toegestaan, zo hebben wij een aantal jaren geleden ook een grote parkeerplaats van 5 op 14 meter met grasrooster stenen aangelegd.

 2. Beste Hubert,

  We zijn inderdaad gisteren goed aangekomen in Kuringen.
  Na uw bezoek in Wirtsfeld, zijn we nog verder gereden naar Büllingen, om een bezoekje te brengen aan Eddy en Marleen van Hotel International. De trefplaats van onze samenkomst van 12 mei 2007. Van daaruit zijn we dan terug naar huis gereden, waar het intussen ook afgekoeld was tot 20°.
  Het maximum hier in Kuringen was 25,3°

  Brigitte en Etienne,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.