Vrijdag, 17 April 2009

Einde van de droge periode die wij hier de eerste helft van April mochten beleven. Nadat we tijdens de eerste 16 dagen van april slechts 8.1 liter regen per vierkante meter konden opmeten, is er de afgelopen 24 uur 13,7 liter gevallen, en ook deze ochtend regent het verder.

Gelukkig heb ik gisterenochtend nog een nieuwe zak lava gravel (1 m3) geleverd gekregen die met de kraanwagen boven het terras gelost kon worden (weer een heel stuk werk gespaard). Zou die lava pas vandaag geleverd zijn, dan had de vrachtwagen niet meer de weide kunnen inrijden (vanwege te nat) en had ik de lava met de kruiwagen van de straatkant tot achter in de tuin moeten rijden.
Het geluk is met de dommen, zegt men…

De Govadeck terrasplanken die ik besteld had, en die op het fundament van het nieuwe terras geinstalleerd moeten worden, worden pas in de loop van volgende week geleverd.

Vanaf nu dus opnieuw binnen blijven, kantoorwerk verzorgen en nog een beetje schilderwerk in de gang doen.

En zo blijven we bezig…

Weerbericht voor vrijdag, 17 april 2009
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken en blijft het de hele dag regenachtig. Vooral in het oosten van het land kan er vrij veel neerslag vallen.

De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 15 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen en aan de kust tijdelijk uit noordwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. Het blijft ook regenachtig, vooral in de oostelijke helft van het land. Op veel plaatsen wordt het ook nevelig.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.