Woensdag, 22 april 2009

Gisteren in feite niet veel opgeschoten met het werk buiten, alhoewel het prima weer was. Opnieuw geluk gehad, ik had nog 2 paletten grasroosterstenen nodig, en ook die levering kon via de weide direkt op de bouwplaats neergetakeld worden.

Ik heb de plaatsen waar de kolommen voor de terras schutting komen te staan een breder fundament gegeven, waardoor ik gemakkelijker met de grasmaaier omheen die kolommen zal kunnen maaien, omdat er nu geen gras meer direkt tot aan de kolommen zal groeien.
Had ik eerst niet bedacht, maar Brigitte kwam met dat idee op de proppen, en nu was het geschikte moment daarvoor, want ik kan nog niet verder met de terrasplanken van Govadeck, die zullen pas Donderdag bij ons geleverd worden.


Klik voor groter beeld

Vandaag dus nog enkele dingen gaan inkopen die noodzakelijk zijn voor de komende werkzaamheden: klare houtlak om de balken te beschermen, en speciale inox schroeven die niet roesten.

Gisteren hadden we ook de leverancier van onze Buderus Economatic verwarmingsketel (bouwjaar 1979) op bezoek, we dachten namelijk dat er een waterlek in het verwarmingssysteem was, en door het circuit volledig af te sluiten hadden we al vastgesteld dat het niet in de leidingen naar de radiatoren optrad, maar alleen in het circuit tussen waterleiding en verwarmingsketel zelf.
Na verschillende testen doorgevoerd te hebben, schijnt er geen verlies in de ketel zelf te zijn, maar is het heel waarschijnlijk een probleem met het overdrukventiel en met het expansievat. Die twee zullen dan volgende week eerst vervangen dienen te worden en daarna zullen we dan kijken of het euvel nog optreedt.

En zo is er altijd wel wat…

Weerbericht voor woensdag, 22 april 2009
Vandaag is er eerst lokaal mist of ochtendgrijs, daarna krijgen we overal zonnige perioden met soms wolken.De maxima liggen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en aan zee en 16 tot plaatselijk 19 graden elders.

De wind is eerst zwak en veranderlijk, later matig uit noord. Vanavond en vannacht krijgen we opnieuw brede opklaringen. Plaatselijk is er kans op vorming van mist of lage wolken.

Het wordt een koude nacht met minima tussen -1 graad in de Hoge Venen en +2 of +3 graden in het westen. De wind waait zwak uit noordoost tot oost. Op vele plaatsen vriest het aan de grond.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Heeft wel niets te maken met sneeuw of Wirtzfeld, doch kan wel nuttig zijn voor de lezers van uw blog

  Op zondag 26 april 2009 zal er met de wagen geen doorkomen zijn in en om “groot” Antwerpen.
  ” The Antwerp 10 miles” what in a name, gaat of loopt over het grondgebied. Er worden 21.000 ja één en twintig DUIZEND deelnemers verwacht.
  De hapening gaat door de Waasland Tunnel, (konijnenpijp) en door één koker van de Kennedy Tunnel. Kruist verschillende malen de bovengrondse ring. Filleleed zeker en vast op de Ring (diepliggende) en bovenring (Singel)
  Moet je in Antwerpen zijn, gebruik openbaar vervoer (maar die zullen ook wel in de file staan), fiets of uw loopschoenen. Moet je niet in Antwerpen of omgeving zijn, neem een andere reisweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.