Vrijdag, 24 april 2009

Gisteren was het wisselend bewolkt en er stond nog altijd een vrij koude wind uit het Noorden. Karel Holvoet en Pascal Mormal van het KMI zijn even voorbij gekomen in Wirtzfeld en hebben de minimum en maximum thermometers in de thermometerhut geplaatst. Daarover later dit weekend meer informatie.

Terug naar de bouwplaats van het zonne terras:

De beloofde levering Govadeck terrasplanken kwam gisteren ook in de loop van de ochtend, en opnieuw had ik veel geluk: ook deze kraanwagen heeft het direkt op de bouwplaats kunnen neerzetten.


Klik voor groter beeld

Ik had van te voren al een beetje uitgekiend welk gereedschap ik nodig zou hebben (kopzaag, boormachine, elektrische schroevendraaiers), en had alvast alles paraat gezet en ook de oplaadbare akku’s op hun laadapparatuur laten draaien.


Veel akkuladers nodig

De grijze kunststof balkjes van 5×5 cm van Govadeck worden gebruikt om een ondergrond struktuur te plaatsen met tussen elk balkje ca 35 cm tussenruimte. Die balkjes worden niet aan het fundament bevestigd, maar als zwevende konstruktie geplaatst.


Ondergrond voorbereiden met Govadeck kunststof balkjes

Daarop komen dan de Govadeck terrasplanken die met afstandshouders aan de ondergrond bevestigd worden: hier nog niet definitief vastgemaakt, dit was alleen om nog snel voor het donker werd het effekt te bekijken en voor de foto voor de dagelijkse weblog…


Vandaag dus proberen tijd te vinden om de ondergrond precies in niveau te krijgen en dan de planken met speciale clipsen aan de ondergrond struktuur bevestigen.

Weerbericht voor donderdag, 24 april 2009
Deze ochtend is het droog en rustig met tijdelijk vorming van wat nevel of een mistbank. In het zuidoosten trekken enkele lage wolkenvelden voorbij. Overdag is het vrij warm en zonnig. In namiddag komen er vooral in het oosten wat stapelwolken tot ontwikkeling.

Maxima rond 14 graden in de Ardennen en van 18 tot 20 graden elders.

Deze nacht zijn er brede opklaringen. Op het einde van de nacht schuiven er vanaf de Franse grens hoge wolkenvelden binnen. Het blijft echter droog tot de ochtend. In het noorden is er dan plaatselijk kans op vorming van nevel of mist. Minima van 2 tot 8 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.