Zaterdag 25 april 2009

Gisteren ben ik buiten op de bouwplaats van het zonneterras voor ons vakantie appartementje niet erg opgeschoten, omdat er regelmatig andere dingen op het programma stonden:

Naast dringend kantoorwerk moest ik me bezig houden met een firma die de kanalisatie van ons huis kwam doorchecken, maar niet de juiste apparatuur bij zich had; een smid die het rooster van onze open haard had hersteld maar een tweede keer moest terugkomen; de timmerman die laatste aanpassingen aan onze wandkast van de woonkamer kwam doen; en ik moest mijn auto gaan afhalen bij de garagist die er de laatste week herstellingen had doorgevoerd aan de remmen…

En vanmiddag moet ik hoogdringend naar de voetspecialiste, want mijn teennagels beginnen weer problemen te vertonen.

De terrasplanken van Govadeck die ik gekozen had, worden overigens van gerecycleerd kunststof gemaakt. En hebben daardoor diverse voordelen zoals onderhoudsvrij, veilig, antisplip, duurzaam, kleurvast en ecologisch.
Zie de website op www.govadeck.com/voordelen_nl.html.

Gisteren heb ik de uiteinden van alle 54 planken van het terras een beetje ingekort om die op de juiste maat te maken. Een werkje dat ik combineerde met het uitlijnen van het terras, want de restjes die bij het zagen afvielen konden gebruikt worden als onderleg spieën onder de balkenstruktuur op die plaatsen waar die niet op het fundament rustte. Immers, houten spieën zouden na verloop van tijd verrotten, maar het kunststof zal dus langer die funktie kunnen blijven verrichten.


Klik voor groter beeld


Klik voor groter beeld

De rest van mijn tijd ’s middags heb ik dan gebruikt om een eerste (25%) deel van de planken met de speciale clipsen op de onderbalk struktuur vast te schroeven. Per plank 9 clipsen maal 2 schroeven… Werk dat op je knieën moet gebeuren, dus met mijn stijve ledematen gaat dat niet meer zo snel…

Vandaag doe ik dat anders:
ik maak van een vijftal terrasplanken een laag bankje en kan dan over de hele breedte van het terras blijven zitten en tussen mijn benen door de schroeven van het clipsysteem vastdraaien. Bij elke volgende plank schuif ik de plankenbank een stukje verder naar achteren. En om te vermijden dat de planken over elkaar heen schuiven bevestig ik twee klemsergeanten tegen de zijkant, zodat de plankenbank stabiel wordt. Zal een stuk gemakkelijker werken zijn.
Kijk maar deze ochtend op de webcams en je zult me zo bezig zien…!

Vanochtend ben ik dus met dat werkje bezig, want in de namiddag moeten we met regen rekening houden en ga ik dus naar de voetspecialiste en misschien ook nog een rondje zwemmen in het zwembad…

Prettig weekend iedereen!


Weerbericht voor vandaag

Vandaag is het eerst nog droog met mooie en brede opklaringen. In de loop van de dag komt er meer bewolking opzetten vanuit het zuiden met lokaal wat regen.

De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden. De wind waait eerst matig tot tijdelijk vrij krachtig uit zuid tot zuidoost, met mogelijk rukwinden tot 50 km/u, en wordt later matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt en kunnen er hier en daar enkele buien vallen, lokaal eventueel met een donderslag. Minima van 8 tot 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.