Dinsdag, 28 april 2009

Gisteren is het bij ons in Wirtzfeld, na enkele druppels ’s ochtends, toch weer droog gebleven.

Maar jammer genoeg had ik tegen de middag het houtwerk van mijn provisorische schutting al afgebroken en alle balken naar de garage gedragen, omdat die balken nog een tweede keer met hout conserveringslak behandeld moeten worden. Ik had me dat sleepwerk dus eigenlijk kunnen besparen, want ik had net zo goed buiten kunnen blijven om te verven…. Maar goed, deze nacht zijn de balken dan in ieder geval goed gedroogd in de garage, en dat zou buiten waarschijnlijk niet het geval geweest zijn…

Ook vandaag ziet het er opnieuw wisselvallig uit, en de kans is groot dat we het niet droog houden. Ik zal me dus maar concentreren op mijn kantoorwerk, want voor morgen, woensdag, zijn de verwachtingen opnieuw beter om buiten te kunnen werken.

Het weer gisteren:
Neerslag gemeten in het weerstation Wirtzfeld: 0.1 liter/m2
Min temp. op de grond 6.4°C;
temperaturen gemeten om 08.00 uur onder thermometerhut: minimum 8.0 °C; maximum 13.0°C

Het weerbericht voor vandaag:
Vanavond is het droog met opklaringen behalve dan over het uiterste westen waar de bewolking verder toeneemt en het later vanavond gaat regenen.

Volgende nacht verwachten we vooral over het westen regen. Elders blijft het nog tot het einde van de nacht grotendeels droog met aanvankelijk ook opklaringen. De minima schommelen tussen 6 en 10 graden.

Dinsdag is het eerst grijs met wat lichte regen of motregen. Later komen er meer opklaringen maar vooral over het westen en het zuidwesten vallen er dan ook enkele buien, eventueel met een donderslag. Maxima tot 14 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.