Woensdag, 29 april 2009

Gisterenochtend druk bezig geweest op kantoor. Vanwege de regen kon er immers niks gepland worden om buiten te werken, maar ook dat viel in de loop van gisterennamiddag weer prima mee…

Wel de afgelopen dagen gemerkt dat vakmanschap van leveranciers soms te wensen over laat… wij hadden onze verwarmingsinstallatie laten nakijken en daarbij werd vastgesteld dat in het leidingsysteem het expansievat en de overdrukmanometer vervangen moesten worden. Dat werkje zou dan gisterenmiddag moeten gebeuren.
Bij de installatie van de manometer moest de monteur echter tot twee maal toe een ander apparaatje monteren omdat het nieuwe niet scheen te funktioneren… voordat hij in de gaten had, dat hij het membraan verkeerd om had geplaatst…

En omdat mijn Volvo een waarschuwings piepgeluidje van de cabriokap liet horen, ben ik in de namiddag even bij de garagist geweest om dat na te laten kijken. Omdat men daar het probleem echter niet kon lokaliseren, werd besloten om de hardtop eraf te halen om de stoffen kap zelf te kunnen uittesten.

Die stoffen kap kregen we dan wel dicht, maar niet meer kompleet geopend. (Elektrisch systeem om de kap te openen)

Waardoor ik (nadat de monteur 2 uur gezocht had en via de computer uittesten van de elektrische installatie van ’t cabrio systeem) onverrichterzake naar huis moest rijden, met gesloten stoffen kap, maar zonder hardtop…

Deze ochtend bij frisse temperaturen thuis geprobeerd de stoffen kap te openen, en voila, toen ging die opeens wel open….

Nu maar zien dat ik in de loop van vandaag met geopend dak terug naar de garagist rijd om de hardtop er weer op te laten zetten… En te hopen dat hij dan niet meer piept…

Het weer gisteren:
Neerslag gemeten in het weerstation Wirtzfeld: 4.6 liter/m2
Min temp. op de grond -2.0°C;
temperaturen gemeten om 08.00 uur onder thermometerhut: minimum 0.4 °C; maximum 10.1°C

Het weerbericht voor vandaag:
Vandaag is het eerst droog met brede opklaringen. Later ontstaan meer wolken met her en der een bui. Aan zee blijft het meestal droog.

De maxima schomelen tussen 12 en 17 graden. Er waait een zwakke veranderlijke wind, aan zee later matig uit noord.

Vanavond en vannacht wordt het opnieuw overal droog en krijgen we brede opklaringen. Op veel plaatsen wordt ook nevel of mist gevormd. De minima schommelen tussen 1 graad in de Ardennen en 7 graden plaatselijk in het binnenland. De wind blijft zwak en veranderlijk.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

 1. Het is me altijd wat….
  Sedert verschillende jaren kampt mijn Bora (VW) met probemen aan de centrale vergrendeling.
  Tijdens de koude periodes alles okay, maar eens er wat zon is gaan de deuren tijdens het rijden, of bij het dichtslaan zomaar in vergrendeling. Dus als je bij toeval niet allert bent en je vergeet je sleutel op het contact…………..dan sta je daar figuurlijk in de kou.
  Zo kan je tijdens het rijden hele tijden achter elkaar klak tak klak tak horen. Als je in deze periodes je deur sluit zoals het hoort, dan gaan alle deuren in vergrendeling, doch de bestuurdersdeur weigert in het slot te springen, en gaat het alarm seintje niet aan.
  Telkenmale in de garage gemeld, heelder trossen kabels en laptops ten spijt………………het euvel blijft aanhouden en kan niet gevonden worden. Volgens mij, maar ja wie ben ik als zogezegd ongeschoolde, is er ergens een lek in de plastic vacuumleiding, wordt de lucht warm, zet deze uit, wordt druk opgebouwd en gaat lekken….
  De tijd dat je alles zowat zelf in de hand kon houden is voorbij, en uren kosten veel geld.

  Groot gelijk, Jos…. al die nieuwe techniek maakt het er niet eenvoudiger op, en de klant moet betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.