Vrijdag, 1 mei 2009

Vandaag is het de Dag van de Arbeid, dus wordt er in Belgie niet gewerkt…officiële feestdag en dus een lang weekend voor velen!

Koninginnedag, de nationale feestdag in Nederland, gisteren 30 april, werd overschaduwd door een zwaar ongeluk in Apeldoorn, en bleek achteraf een geplande aanslag op de koningsfamilie te zijn.
Onze Nederlandse gasten in onze vakantie woning waren dan ook danig onder de indruk toen ze hier aankwamen. Terwijl ikzelf te druk bezig was geweest met buiten te werken en zodoende geen nieuwsberichten had gehoord.

Dit weekend zijn de Renault Dagen op het circuit van Spa-Francorchamps met diverse wedstrijden en demonstraties, en die dagen beginnen erg populair te worden: stralend weer dit weekend zal waarschijnlijk 50-60,000 mensen ernaar toe lokken.

Iedereen een prettig (lang) weekend!

Het weer gisteren in Wirtzfeld
Gemeten neerslag: 0 mm
Onder thermometerhut gemeten temperaturen: minimum 3.0°C, maximum 13.1°C
Minimum temperatuur op het gras was: -0.1°C

Weerbericht voor vandaag:

Na het snel verdwijnen van nevel en lokale mist wordt het eerst zonnig. Later ontstaan stapelwolken en kan er hier en daar een bui vallen, eventueel met een donderslag. In het westen blijft het droog.

Het wordt zeer zacht, met maxima tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak en is variabel of waait uit noord tot noordwest.

Vanavond en vannacht krijgen we brede opklaringen en wordt het overal droog. Op het eind van de nacht meer wolken over het noordwesten. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind is zwak, aan zee matig, uit west tot noordwest.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.