Dinsdag, 5 mei 2009

Gisteren na mijn kantoorwerkzaamheden ben ik wezen shoppen: in Duitsland waren bij diverse winkels zweefparasols te koop, en zodoende heb ik er bij de Aldi eentje kunnen kopen voor een schappelijk prijsje, notabene met Teflon doek dat ook nog eens 80% UV straling tegenhoudt.

Omdat een zweefparasol een extra zware voet nodig heeft, heb ik aan de zithoek op het zonne terras een stuk gras weggegraven, daar eerst met enkele grasroosterstenen een fundamentje gelegd, daarop de kruisvoet van de zweefparasol geplaatst, daarop dan drie zware betontegels, en daarover heen opnieuw de graszoden geplaatst.

Kijk op de webcam voor het resultaat (later vandaag misschien een foto als de nevel en regen opgetrokken zijn!)

Nu nog een oplossing vinden om enkele hoge dennebomen in onze tuin (toch zeker 15 meter hoog) een stuk in te korten omdat die s’ avonds te vroeg schaduw werpen…
Iemand andere ideeën dan op 59-jarige leeftijd in de boom te klimmen en die dan stukje bij beetje af te zagen?

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 mm regen.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +3.4°C, maximum +10.2°C
Minimum temperatuur aan de grond afgelopen nacxht: +0,4°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag blijft het zwaarbewolkt alhoewel er hier en daar en hoofdzakelijk dan aan zee en over het westen wel enkele opklaringen kunnen voorkomen. Bij tussenpozen kan er ook wat lichte regen of motregen vallen, vooral dan in Hoog-België en nabij de Nederlandse grens.

De voor dit seizoen normale maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. Er waait een matige en aan zee later een vrij krachtige westelijke wind.

Dinsdagnacht blijft het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt met hier en daar nog kans op wat lichte neerslag. De minima schommelen tussen 6 en 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

2 reacties

 1. Hallo Hubert

  Is het niet makkelijker de hoge bomen volledig te (laten) vellen en er enkele nieuwe aan te planten.
  Deze nieuw aanplant kan dan onder “controle” gehouden worden.
  Opgelet : hier in Vlaanderen heb je een “kap” vergunning uitereikt door de Gemeente nodig. Hoe het bij jullie geregeld is, even navragen. Volgens mij hebben we hier zelfs een kapvergunning nodig als er zware ingrepen uitgevoerd worden aan bomen.

  Nee, Jos, helemaal vellen van deze bomen komt niet in aanmerking. ik heb een aantal jaar geleden al zo’n 60 dennen en beuken (zelf) geveld aan de straatkant omdat die te groot werden en te dicht op elkaar stonden, maar de 30-jarige dennenbomen die op de hoeken van ons huis staan volledig weg te halen, zou zonde zijn.
  Beuken, vogelkers en dennenbomen mogen in onze gemeente zonder vergunning geveld worden, die worden hier beschouwd als “onkruid”. Beuken, essen en eiken, dat is natuurlijk een heel ande verhaal, maar daarom handelt het zich in mijn geval niet: het zijn gewoon dennebomen die nu te groot geworden zijn…

 2. Zou het “kortwieken” geen goede oefening zijn voor de lokale brandweer (vrijwilligers ??).
  Je moet dan gewoonlijk wel zorgen voor een “natte” de-briefing……..

  Zou best een goed idee kunnen zijn… zal het ze eens vragen (maar ze kunnen wel moeilijk met hun vrachtwagen/ladderwagen achterom bij ons in de wei komen…) vooral moeilijk na nat weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.