Woensdag, 6 mei 2009

Gisteren heeft het vrij veel geregend, waardoor ik dus noodgedwongen goed heb kunnen opschieten met mijn werk op kantoor.

Toch nog een beetje tijd gevonden om te werken aan een nieuwe stroomkabel van de wandkast in de living naar een geaard stopkontakt in de garage. Is nodig omdat ik in die wandkast een stopkontakt met aarding wil kunnen plaatsen. Want in die wandkast komt binnenkort de TV en aanverwante apparatuur te staan in plaats van naast de open haard. Plus een overspanningsbeschermer. En dat laatste apparaat werkt niet op een stopkontakt zonder aarding… zodoende is er dus eentje met aarding noodzakelijk.

Nu nog zien dat ik de satelliet kabel door kan trekken tot aan de schotel antenne buiten. Daarvoor moet ik langs buiten gaan, ofwel de kabel onder de trap voor de voordeur doorvoeren, ofwel langs onder de dakoversteek.

We zullen zien…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 6.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.6°C, maximum +9.6°C
Minimum temperatuur aan de grond afgelopen nacht: +5,2°C

Weerbericht voor vandaag
Vandaag hangt er eerst veel bewolking met lokaal kans op wat motregen of lichte regen. In de namiddag kan er nog wat gedruppel vallen over het oosten maar elders is het droog met zonnige perioden.

De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en 18 graden elders. Er waait meestal een matige en hier en daar een vrij krachtige westzuidwestenwind.

Woensdagnacht is het droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De zuidwestenwind waait doorgaans matig.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.