Donderdag, 7 mei 2009

Gisteren is het droog gebleven, maar wel de hele dag dreigend en zwaar bewolkt. ’s Ochtends enkele bevestigingsclips in de bouwmarkt wezen kopen en in de namiddag dan een tijdje met de satellietkabels buiten bezig geweest om de TV aansluiting in onze wandkast te kunnen realiseren. Wat dan ook na enkele pogingen uiteindelijk is gelukt.

Ook heb ik een oplossing gevonden voor de tweede parasol op het zonneterras van onze vakantiewoning: een losstaande parasol met een plastic voet (gevuld met 50 liter water…) die gemakkelijk verplaatst kan worden dankzij handvat en onderliggende rollen. Daardoor zal die voet de kunststof terrasplanken niet bekrassen zoals een betonnen voet dat waarschijnlijk zou doen. Op deze manier kunnen de zonnebaders afhankelijk van waar de zon staat, toch hun schaduw precies plaatsen…

zonneterras2

’s Avonds dan voor de eerste keer sinds tientallen jaren op een andere plaats in de woonkamer naar de TV zitten kijken. Wat toch een grotere omstelling is dan gedacht.

Onze wandkast voor de verbouwing:
livingold

De wandkast nu, met de plaats voor de TV, maar wel nog niet helemaal ingeruimd…
livingnew

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +5.4°C, maximum +11.2°C
Minimum temperatuur aan de grond afgelopen nacht: +1,6°C

Weerbericht voor vandaag
Vandaag blijft het waarschijnlijk overal droog met in de voormiddag soms mooie opklaringen, maar ook wolkenvelden. In de loop van de dag vormen er zich stapelwolken maar het blijft waarschijnlijk droog. Aan zee zal de zon waarschijnlijk overheersen.

Het wordt iets zachter met maxima rond 19 graden in het centrum.

Vannacht wisselen bewolkt en kans op een bui. De zuidelijke gebieden blijven echter gevoelig voor Franse onweerachtige storingen met daar meer wolken met kans op enkele buien, lokaal zelfs met onweer. Minima rond 9 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.