Maandag, 11 mei 2009

Toch nog bijna de hele dag zon gehad bij ons in Wirtzfeld, maar de beloofde regen is er dan tegen de avond inderdaad gekomen en in grote hoeveelheden.

Ook vandaag begint de dag regenachtig, en die regen luidt het begin van een langere wisselvallige tijd aan.

Jammer voor mijn peetdochter, die samen met haar partner onze streek wat beter willen verkennen en vanaf vandaag enkele dagen bij ons logeren in het appartement.
Maar ja, het weer kun je niet veranderen…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 8,0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 11.2°C, maximum +17.2°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: 10.9°C

Weerbericht voor vandaag
Deze ochtend valt er nog regen over de zuidoostelijke helft van het land terwijl er aan zee reeds opklaringen verschijnen. In de namiddag breekt de zon af en toe eventjes door in het westen en het centrum van het land. In de Ardennen valt er dan nog wat regen.

De maxima schommelen tussen 11 en 19 graden.

Volgende nacht is er nog hoge sluierbewolking met opklaringen over de noordwestelijke helft van het land. In het zuidoosten blijft het daarentegen zwaarbewolkt en in het zuiden kan het op het einde van de nacht opnieuw regenen. Minima van 7 tot 10 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

2 reacties

  1. Hallo Hubert
    Ook hier (in het Antwerpse) een mooi week einde met veel zon gehad. Zelf te warm om “echt” in de zon te zitten. Raar, men kondigt reeds dagen bewolking en regen aan. Nieuwe aanplantingen , anti-mos behandeling grasperk en bemesting snakken om water, en nu na een zwaar bewolke morgen komt de zon er toch weer door met hoge sluier bewolking.
    Jos

    Jos, ook ik heb af en toe lekker in de zon kunnen zitten dit weekend. Hier is het nu echter nog steeds zwaarbewolkt met motregen. En de grond hier heeft echt wel voldoende water gekregen… Prettige werkweek gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.