Dinsdag, 12 mei 2009

Het lijkt wel herfst… nu pas realiseer je je hoe goed we het in de afgelopen maand april gehad hebben met relatief weinig regen en niet te veel wind.

Gisteren is het de hele dag druilerig weer geweest, geen grote hoeveelheden regen (4,7 liter), maar wel continu motregen en was er vooral deze nacht behoorlijk veel wind uit het Oosten.

Ons petekind en haar partner hebben gisteren geen grote wandeling gemaakt, maar zijn wel erg happy met de mogelijkheden van ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement.

Met de romantische inrichting, het superluxe bed, de boeken, de tijdschriften, de muziekcollectie, de filmen, het internet en andere multi media mogelijkheden die wij in de vakantie woning hebben ondergebracht amuseren zij zich dus ook bij het mindere weer hier uitstekend.

Gisterenavond hebben ze ons zelfs uitgenodigd om bij hen te komen eten, (echte brabantse hachee met rode kool en aardappelen en heerlijke aardbeien met slagroom als dessert!) en dat was welgeteld 25 jaar geleden dat wijzelf nog eens in die keuken gegeten hebben:
namelijk toen het appartement (toen in een iets andere vorm) door een broer van Brigitte met zijn kersverse vrouw werd bewoond werd tijdens de bouwwerkzaamheden van hun eigen huis.
Binnenkort viert dat koppel dus hun 25 jarige huwelijk!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.7 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 7.8°C, maximum +11.9°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: 7.6°C

Weerbericht voor vandaag
Vanochtend en in de voormiddag verwachten we nog enkele opklaringen over het noorden. Elders hangt er veel bewolking met in het zuiden al soms flink wat regen. In de namiddag wordt het overal zwaarbewolkt met dan ook in het centrum regen. Nabij de Nederlandse grens is het droog tot de avond.

De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden in het zuiden en tussen 17 en 20 graden in het noorden. Er waait nog steeds een strakke oostenwind.

Volgende nacht valt er eerst lokaal nog wat regen. Daarna wordt het meestal droog met minima van 7 tot 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.