Woensdag, 13 mei 2009

Gisteren heeft het bij ons onophoudelijk geregend, slechts in de latere namiddag waren er enkele drogere perioden. Vandaag zou die regen echter meer ten Westen van ons blijven.

Is maar goed ook, want we hebben nu wel genoeg regen gehad voor de komende dagen… alleen in de afgelopen 24 uur alweer 15,3 liter per m2.

Ik ben alleszins blij dat ik het grootste deel van ons grasveld afgelopen zaterdagmiddag nog had gemaaid, want de plek die ik alleen die week daarvoor al gemaaid had is ondertussen geweldig gegroeid. Bij de eerstvolgende droge periode moet ik daar heel snel opnieuw met de maaier overheen. Anders is straks de zeis nodig om er nog doorheen te komen…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 15.3 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 7.6°C, maximum +10.0°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: 10.0°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag is het na het optrekken van de nevel eerst bewolkt en droog; later wordt het vanaf de Franse grens wisselvallig met buien; in het noorden en het noordoosten blijft het mogelijk droog.

De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait matig uit oostelijke richtingen.

Volgende nacht is het wisselend bewolkt en later zwaarbewolkt, met nog buien, vooral in het westen en zuidwesten van het land. De minima schommelen tussen 8 en 13 graden. De wind wordt zwak tot matig uit oostelijke sector.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.