Zondag, 17 mei 2009

Wanneer men deze ochtend de regenradar bekeek, zou je denken dat we in de regen ten onder gingen, maar bij ons is er toch maar 2.0 liter gevallen in de afgelopen 24 uur, en de lucht klaart zelfs alweer een beetje op.

Wordt het weekend dan toch niet zo nat als voorspeld?

In ieder geval is er beter/warmer weer op komst voor later deze week, en dat is goed nieuws voor degenen die Donderdag de “brug maken” en er dus opnieuw een lang weekend van zullen kunnen genieten.

Alleen te hopen dat de onweders niet te fel uitvallen, waarmee we immers in Belgie altijd moeten rekening houden als het eventjes wat warmer wordt…

Gisterenavond hebben we het Eurosongfestival gevolgd, en meegebibberd met “onze vlaamse” zangeres Hadise Açıkgöz uit Mol, (niet Limburg, maar Antwerpen), die met haar liedje Düm Tek Tek de vierde plaats voor Turkije wist te bemachtigen.
Maar ook de eerste drie plaatsen op het Eurosongfestival 2009 waren best naar onze goesting!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.8°C, maximum +13.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +7.9°C

Weerbericht voor vandaag:
Vandaag valt er vooral in het centrum eerst regen. In de loop van de voormiddag wordt het echter al droger. In de namiddag vallen er nog een paar lokale buien of buitjes, hoofdzakelijk dan over het westen. Het blijft meestal bewolkt.

De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden. De zuidelijke wind wordt matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zondagnacht komen er brede opklaringen vanuit het zuidwesten maar over de Ardennen kan er plaatselijk lage bewolking blijven hangen. Aan zee kan er nog een bui vallen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.