Maandag, 18 mei 2009

Gisteren is de zon regelmatig kunnen doorbreken, en het heeft slechts een beetje geregend bij ons. Ik heb ondertussen weer een goed boek uitgelezen over een afrikaans jongetje dat in de tijd voor de Tweede Wereldoorlog in Nazi Duitsland opgroeide en door zijn huidskleur tamelijk opviel als “niet-Ariër”.

’s Middags dan naar Wimbledon getrokken (op TV…) om het nieuwe dak van de Centercourt in te wijden en voor de eerste keer Kim Clijsters weer in aktie te zien, die immers beslist heeft om aan een comeback te beginnen.

De demonstratie games eindigden als volgt:

Mixed Doubles: A. Agassi/S. Graf 6 – 7 T. Henman/K. Clijsters
Men’s Singles: A. Agassi 6 – 4 T. Henman
Ladies’ Singles: S. Graf 4 – 6 K. Clijsters

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 1,1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.4°C, maximum +16.0°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +3.0°C

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Weerbericht voor vandaag:
Maandagvoormiddag is het droog met dikwijls brede opklaringen. Overdag krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken waaruit vooral over het westen nog enkele plaatselijke buitjes vallen. Op vele plaatsen blijft het echter droog.

De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. De wind waait matig en hier en daar soms vrij krachtig uit zuidwest. Rukwinden van 40 tot 55 km/u.

Vanavond kan er hier en daar nog een buitje vallen. Volgende nacht blijft het droog met brede opklaringen en enkele wolken. De minima liggen tussen 3 en 9 graden. Weinig wind.

Geplaatst in Lente 2009.

2 reacties

 1. Halo Hubert,

  Een i-Pod (zij zullen wel een i-phone bedoelen) met meer dan wat telefoon mogelijkheden.
  Binnenkort zie we alles wat we graag, maar niet mogen zien.

  Nieuwste Amerikaanse militaire snufje is iPod Touch

  Totnogtoe maakte het Amerikaanse leger zijn militaire technologie liever zelf, en spendeerde het soms miljoenen dollars die al dan niet enkele jaren later effectief werden gebruikt op het slagveld.

  Een soldaat hoeft alleen maar zijn iPod boven te halen, en via gesproken tekst en beelden te tonen wat hij precies wil Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan hebben sinds enige tijd een minicomputer op zak waarmee ze teksten van en naar het Arabisch kunnen vertalen, gegevens kunnen uitwisselen met het commandocentrum, of mogelijke posities voor een sluipschutter kunnen tonen. De kans bestaat dat u met hetzelfde toestel rondloopt: het is een iPod Touch van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple.

  Het communicatie-toestel van Apple is goedkoop, veilig, geeft toegang tot een beveiligde draadloze internetverbinding en kan tot 30.000 computertoepassingen tegelijkertijd bevatten. Dat maakt het een beter toestel dan al de miljoenenprojecten waarmee het Amerikaanse leger tot nu toe al had gespeeld.

  Communicatiestoornissen voorkomen
  Het is best mogelijk dat het Amerikaanse programma Vcommunicator, in de twee jaar dat het al wordt gebruikt door de Amerikaanse troepen in Irak en Afghanistan, al heel wat levens heeft gered. De software levert gesproken en geschreven vertalingen van het Engels naar het Arabisch, Koerdisch en twee lokale Afghaanse talen, en toont geanimeerde beelden waarmee soldaten precies kunnen laten zien wat ze van Iraakse of Afghaanse burgers willen.

  Dat kan heel wat communicatiestoornissen voorkomen: een soldaat die bijvoorbeeld een verdachte sommeert om plat op zijn buik te gaan liggen, hoeft alleen maar een zakcomputer boven te halen, en via gesproken tekst en beelden te tonen wat hij precies wil.

  Speciale applicatie
  Die zakcomputer in kwestie is geen ultrageheim toestel waarvoor het Amerikaanse ministerie van Defensie miljarden dollar aan onderzoek en ontwikkeling heeft geïnvesteerd. De allereerste uitvoering van de software, die in de zomer van 2007 werd gelanceerd, was een simpele reeks afspeellijsten voor de Apple iPod-muziekspeler, en de recentste versie is een speciale applicatie voor de iPod Touch, een zakcomputer met een aanraakscherm, een internetantenne zodat de soldaten gegevens kunnen uitwisselen met de basis, en ruimte voor maximum 30.000 van die programma’s.

  Het Amerikaanse leger wil niet zeggen hoeveel soldaten in Irak en Afghanistan ondertussen al met zo’n iPod Touch rondlopen, maar noemt het een ideale oplossing voor dit tijdperk van ‘netwerkcentrisch oorlogvoeren’: soldaten aan de frontlinie moeten snel wijs geraken uit een hoop gegevens van satellieten, databanken en grondsensoren, en hebben dus een toestel nodig dat zowel veelzijdig is als eenvoudig in gebruik.

  De iPod Touch, in essentie een vereenvoudigde versie van de bij ons veel populairdere iPhone-mobilofoon van Apple, is bovendien relatief veilig tegen hackeraanvallen, en met zijn winkelprijs van 220 tot 380 euro is hij een pak goedkoper dan een speciaal ontwikkelde militaire zakcomputer.

  Stijlbreuk
  “Dit is al wat de manschappen nodig hebben”, zegt luitenant-kolonel Jim Ross, directeur van de afdeling elektronische oorlogsvoering bij het Amerikaanse leger, in de Britse krant The Independent. “Het feit dat velen onder hen al zo’n toestel hebben en er dus vertrouwd mee zijn, geeft het een extra voordeel.”

  Het gebruik van een commercieel toestel is voor het Amerikaanse leger een stijlbreuk met het verleden. Tot nu toe maakte het Pentagon zijn militaire technologie liever zelf, en spendeerde het soms miljoenen dollars voor toepassingen die al dan niet enkele jaren later op het slagveld werden gebruikt. Maar door de iPod Touch te adopteren versnelt het Pentagon ook het tempo waartegen nieuwe computertoepassingen tijdens missies worden ingezet. Net zoals de lancering van de downloadwinkel op de iPod Touch anderhalf jaar geleden een wildgroei van videogames en eenvoudige computertoepassingen voor het toestel veroorzaakte, zet het project ook een hele resem van Amerikaanse defensiebedrijven ertoe aan om snel lanceerbare iPod-programma’s te ontwikkelen.

  Sluipschutter
  Een van die programma’s die ondertussen al beschikbaar zijn op de iPod Touch is het sluipschutterprogramma BulletFlight, dat het traject van een kogel kan voorspellen. Een ander Amerikaans defensiebedrijf produceerde ook een kogelbestendig omhulsel voor de iPod Touch, zodat het toestel gewoon aan de zijkant van een sluipschutterskarabijn kan worden gemonteerd.

  Er zijn bovendien nog veel verregaandere toepassingen in de maak. Een daarvan maakt van de iPod Touch een afstandsbediening voor ontmijningsrobots, een andere laat soldaten toe om luchtbeelden te ontvangen van onbemande verkenningsvliegtuigen.

  Het bedrijf Next Wave Systems in de Amerikaanse staat Indiana is bijna klaar met een iPod Touch-toepassing waarmee soldaten een foto kunnen nemen van een willekeurig straatnaambord in Irak, en op basis daarvan gegevens kunnen krijgen van zowel de inlichtingendiensten als andere soldaten die op dezelfde plaats al hebben gepatrouilleerd. En de

  De Amerikaanse marine werkt zelf aan een iPod Touch-programma waarmee soldaten de ingebouwde camera van het toestel kunnen gebruiken om het gezicht van een opgepakte verdachte te vergelijken met gezichten van gezochte rebellenleiders in een database. (Ronald Meeus)

 2. Hallo Hubert,

  Ik lees juist : Mol, Limburg ha … ha … ha!!! Jij dacht dat Molenaren Limburgers waren …
  Rasechte ANTWAARPENAREN ZAAN WAA … hahaha!
  Mol ligt in de Provincie Antwerpen op de grens met Limburg. De naburige gemeente Lommel is idd Limburg, maar tussen Leopoldsburg (Limburg) ligt nog de gemeente Balen (Antwerpen. In het Noorden paalt Mol-Postel aan de Nederlandse grens met Eersel en Reusel als buurgemeenten.
  Dit was dan de les aardrijkskunde hahaha!
  groetjes
  Marlies

  Oops… allez zeg, dat wist ik dus niet… sorry!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.