Zaterdag, 23 mei 2009

Opnieuw gisteren van een prachtige lentedag genoten. Er was minder wind en daardoor leek het net zo warm als eergisteren, alhoewel gisteren de maximum temperatuur 4 graden lager lag.

Maar ja, de zon kan nu wel gemakkelijker tot aan mijn hoofd komen, nu dat mijn haartooi na mijn kappersbezoek weer danig uitgedund is…

Of lag het eraan dat ik zwaar werk heb vericht, want ik heb gisteren 2 keer met de hand een kruiwagen vol met lavakies tot beton gemengd en daarmee twee “ondergrondse” betonblokken gegoten die een uitsparing in het midden hebben.
Waardoor ik er een steunpaal in kan plaatsen om een extra windschutting, aan de zijkant of aan de voorkant van het zonneterras, van onze vakantie woning neer te zetten. Op die manier kan er, afhankelijk uit welke hoek de wind waait, een perfekt windstil terras gecreërd worden. En als er geen wind uit die kant komt, kan de steunpaal vervangen worden door een klein stukje hout zodat die plek niet stoort om met de grasmaaier erover heen te gaan.

Vandaag gaan we opnieuw van een prachtige lentedag genieten.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam beeld van onze pluviometer en thermometerhut

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.4°C, maximum +17.0°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +0.8°C

Weerbericht voor vandaag:
Na een vrij frisse ochtend met plaatselijk wat nevel wordt het zonnig, droog en zeer zacht weer. In de loop van de namiddag komt er bij nadering van een Franse storing geleidelijk meer bewolking en tegen de avond neemt de kans op neerslag toe.

De maxima schommelen tussen 19 en 25 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit oostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht is er vaak veel bewolking en kan er verspreid in het land wat regen en later enkele buien vallen. Op sommige plaatsen blijft het echter droog. Minima tussen 9 en 13 graden. De wind waait zwak tot matig.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en Brigitte,
  Wij zijn een half uurtje geleden bij jullie gepasseerd (met de auto). Jij stond op het zonneterras en Ron heeft getoeterd! Wel dat waren wij.
  We hadden nog bezoekers bij en konden niet stoppen want we hadden ergens gereserveerd om te gaan eten.
  Dus nu moet ik ook verder …
  groetjes
  Marlies en Ron

  Jaja, toeteren doen er veel bij ons voor de deur, goed te weten wie het dit keer was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.