Dinsdag, 26 mei 2009

Vandaag een stuk koeler volgens de officiële verwachtingen, maar vanochtend om 8.00 uur is het bij ons toch alweer 18°C, dus dat is net zo warm als gisterenochtend. Wel staat er nu veel meer wind en zal de 27,2°C van gisterenmiddag, (voor het onweer) niet meer gehaald worden.

Dat onweer heeft dus in enkele delen van de Hoge Venen behoorlijk huisgehouden. Bij ons viel het toch nog mee… op enkele plaatsen in de tuin lag de hagel zelfs nog twee uur na het onweer, maar nadat het droog geworden was hebben we de inrit en de terrassen met een bezem gekeerd en om half zeven ’s avonds zag je bijna niet meer dat er bij ons een heftig onweer geweest was.
(zie voorgaand bericht).

Op het eerste gezicht hebben onze auto’s geen deuken opgelopen van de dikke hagelstenen, en dankzij de rolluiken die wij bijtijds op de slagzijde van het huis hadden neergelaten, zijn ook de vensters heel gebleven. Vandaag eens de dakpannen nader in ogenschouw nemen.

Zo blijven we bezig…

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 17.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +12.8°C, maximum +27.2°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +8.2°C

Weerbericht voor vandaag:
Zwaarbewolkt weer met perioden van regen of buien. De buien kunnen vanochtend nog onweerachtig zijn. Tegen ’s avonds wordt het vanuit het westen droger met opklaringen aan de Kust.

De maxima liggen tussen 15 graden aan zee en 20 graden in het oosten. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig uit zuidwest tot west. Rukwinden tot 60 km/u.

Vanavond trekt de regen weg naar het oosten en volgende nacht wordt het overal droog met opklaringen en wolken. De minima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

 1. Hubert,

  Hier in Mol heeft het deze nacht geonweerd rond een uur of 4 met veel wind en ook regen, maar geen hagel.
  Hier is alles recht gebleven.
  We vrezen alleen voor onze bloemen in Atzerath. We hadden vorig weekend net de bloemen gezet … dus dat wordt afwachten. We rijden zondagavond even over en weer …
  groetjes
  Marlies

  Ja, ook onze bloemen hebben het hard te verduren gekregen, de grote bladeren hebben allemaal gaten van de hagelstenen gekregen, veel jonge plantjes liggen er geknikt bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.