Woensdag, 27 mei 2009

Toen ik de berichten gisteren op TV zag, bleek dat het heftige onweer dat wij in Wirtzfeld eergisteren hebben gehad nog vrij onschuldig is geweest! Toch blijkt Jochen’s auto ettelijke kleine hagelsteendeukjes opgelopen te hebben die echter alleen te zien zijn als de wagen gedroogd is. Op mijn auto, die ook buiten stond, heb ik echter (nog) geen deukje kunnen ontdekken.

Ook de inspektie van ons dak was positief. Ik heb met de ladder overal het dak bekeken en gelijktijdig de rommel opgeruimd die zich bovenop het afdekgaas van de dakgoot verzameld had. Dat afdekgaas houdt dus inderdaad veel rotzooi van onze bomen tegen, maar die troep moet toch regelmatig weggehaald worden.

Op de dakgoot waar onze grote dennenbomen staan lag er soms een laag van wel 8 à 10 cm bovenop en drukte het gaas omlaag. Dan kan er dus ook geen normale regenafvoer meer plaatsvinden en zal het water gewoon over de dakgoot heen vloeien. Was dus echt wel nodig dat ik dat nog eens schoonmaakte.

Vandaag probeer ik, als het weer een beetje meezit, tijd te vinden om enkele herstelwerkzaamheden op het graf van mijn ouders te doen. De randstenen zijn door toedoen van plantenwortels uit elkaar gedrukt, dus die moeten nog eens opnieuw ordentelijk geplaatst worden.

Ik ben dus weer druk bezig!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 3.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +5.2°C, maximum +19.8°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +3.4°C

Weerbericht voor vandaag:
Vanmorgen is het eerst meestal licht bewolkt en droog. Na de middag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen en op het einde van de namiddag verwachten we wat lichte regen in het westen van het land. Elders blijft het nog droog.

De maxima schommelen tussen 15 graden in de Ardennen en aan de kust en tot 18 graden in de Kempen. Er waait een matige en aan de kust een vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht trekt de zwakke regenzone geleidelijk van west naar oost door het land. De minima liggen tussen 8 en 12 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.