Donderdag, 28 mei 2009

Gisterenochtend hebben wij dus inderdaad op het kerkhofje van Wirtzfeld aan het graf van mijn ouders kunnen werken: eerst de bovenste laag met rode gravel van het looppad rondom weggeschraapt, alle planten uit de grafzerk gehaald, de randstenen vrijgelegd en de oude aarde met wortels in plastic boxen gedaan om mee naar huis te nemen.

Dan met een batterij bedreven klopboor gaten in de randstenen geboord en daarna metalen hoekijzers aan die randstenen vastgeschroefd zodat die weer tegen elkaar aansluiten. Dan ’s middags nieuwe grafaarde in de bouwmarkt gehaald en enkele nieuwe plantjes geplant en het geheel goed gedrenkt. Later deze week zal er dan nog wat aarde bijgelegd moeten worden als de eerste laag wat gezakt is.

Vandaag begint de dag nog een beetje miezerig voordat de laatste (mot)regen buitjes het land verlaten en wij op weg gaan naar een lang en zonnig en warm Pinksterweekend, in Wirtzfeld is dat inkl. communie feesten…

Geniet ervan!

Het weer in Wirtzfeld
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +7.0°C, maximum +13.2°C
Minimum nacht temperatuur op het gras: +8.6°C

Weerbericht voor vandaag:
Vanmorgen is het eerst zwaarbewolkt op de meeste plaatsen. In het centrum en vooral in het oosten van het land kan nog wat lichte neerslag vallen. Geleidelijk wordt het droog en in de loop van de dag verschijnen er overal opklaringen. In de Ardennen echter kan er ook in de namiddag nog een plaatselijke bui vallen.

De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden.

Vanavond en vannacht blijft het droog en verschijnen er overal brede opklaringen. Plaatselijk wordt er ook nevel gevormd. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Geplaatst in Lente 2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.